Angels and Demons (Illuminati) σε ταινία

Πρόκειται για μια ταινία σίκουελ του “Κώδικα Ντα Βίντσι” με σκηνοθέτη και πάλι τον Ron Howard και σεναριογράφο τον Akiva Goldsman, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Dan Brown “Angels and Demons“, το οποίο έγινε γνωστό στη χώρα μας με τον τίτλο “Illuminati”. Από την γνωστή ομάδα συνεργασίας δεν λείπει βέβαια και ο Tom Hanks που θα παίξει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο του καθηγητή Robert Langdon. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της Sony και της Columbia Pictures, ενώ στον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο θα εμφανιστεί η Ισραηλινή Ayelet Zurer, η οποία θα υποδυθεί την όμορφη και αινιγματική Ιταλίδα επιστήμονα Vittoria Vetra.

Στην ταινία, η οποία αναμένεται να προβληθεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στις 15 του ερχόμενου Μάη, θα παίζουν επίσης οι Ewan McGregor, Stellan Skarsgaard και Armin Mueller-Stah. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ταινία αναμενόταν να παιχτεί φέτος στους κινηματογράφους, αλλά η απεργία των σεναριογράφων το 2007, καθυστέρησε την δουλειά του Goldsman.

Όπως και στον “Κώδικα Ντα Βίντσι”, έτσι και στα γυρίσματα της εν λόγω ταινίας το Βατικανό απαγόρευσε οποιαδήποτε πρόσβαση στους χώρους του, στους συντελεστές της ταινίας και γι’αυτό το λόγο η παραγωγή έχτισε ολόκληρη ρεπλίκα της πλατείας του Αγίου Πέτρου, στην κλίμακα της κανονικής. Αναμενόμενο ήταν και αυτό, αφού η ταινία δεν διαφέρει και πολύ από τον “Κώδικα Ντα Βίντσι”.

Η υπόθεση αφορά την αιώνια μάχη ανάμεσα σε θρησκεία και επιστήμη και εμπλέκει το κυνήγι ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου στο Βατικανό, αλλά και τους διαβόητους Illuminati. Ο καθηγητής Robert Langdon, τον οποίο όπως αναφέραμε υποδύεται ο Tom Hanks, προσπαθεί αυτήν τη φορά να αναλύσει ένα μυστηριώδες σύμβολο, που βρέθηκε χαραγμένο στο στήθος ενός δολοφονημένου επιστήμονα. Όλα όμως τα στοιχεία που συλλέγει οδηγούν στο ότι η οργάνωση των Illuminati αναγεννήθηκε και η δύναμη της είναι ικανή να απειλήσει όσο ποτέ άλλοτε το μεγαλύτερο εχθρό της, την Καθολική Εκκλησία και σχεδιάζει να βομβαρδίσει την πόλη του Βατικανού, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Καρδινάλιων για την εκλογή νέου πάπα. Γι’αυτό το λόγο ο καθηγητής πηγαίνει κατευθείαν στη Ρώμη, όπου συναντά την επιστήμονα Vittoria Vetra, προκειμένου να τον βοηθήσει να σώσουν το Βατικανό. Στα πλαίσια λοιπόν της συνεργασίας τους αναγκάζονται να περάσουν από κρύπτες, κατακόμβες, ερειπωμένους καθεδρικούς και να βρεθούν στην καρδιά του πιο καλά κρυμμένου χρηματοκιβωτίου στον κόσμο και όλα αυτά ακολουθώντας σύμβολα 400 χρόνων και μέσα από ίντριγκες και δολοφονικές συνωμοσίες. Τέλος, ο McGregor θα υποδυθεί τον ρόλο του Camerlengo Carlo Ventresca, γνωστό και ως Janus, του πιο κοντινό φίλο του εκλιπόντος πάπα, ο οποίος αρχικά βοηθά και αυτός τον Langdon στην έρευνά του.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες από την ταινία, καθώς και το επίσημο trailer της:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.