Διαζύγιο με αφορμή το “Second Life”

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων μία 28χρονη Βρετανίδα, η Έιμι Τέιλορ, αποφάσισε να χωρίσει μετά από 3 χρόνια συμβίωσης τον 40χρονο άνδρα της, Ντέιβιντ Πόλαρντ, επειδή τον έπιασε να την απατά με μια άλλη γυναίκα στο διαδικτυακό παιχνίδι “Second Life“. Το εν λόγω ζευγάρι είχε γνωριστεί μέσω Ίντερνετ και συγκεκριμένα από chatroom το 2005, στην συνέχεια συγκατοίκησαν και τέλος παντρεύτηκαν τόσο στην πραγματικότητα, όσο και στο παιχνίδι “Second Life”. Το εικονικό αυτό παιχνίδι δίνει στους παίχτες το δικαίωμα να έχουν μία δεύτερη φανταστική ζωή, όπως άλλωστε δηλώνει και ο τίτλος του. Στην δεύτερη αυτή ζωή μπορούν να κάνουν φίλους, σχέσεις, να αγοράζουν ακίνητα και να ιδρύουν επιχειρήσεις σε ένα φανταστικό κόσμο, ο οποίος εκτός των άλλων διαθέτει και το δικό του, εικονικό νόμισμα.

Η απόφαση της 28χρονης Βρετανίδας για το διαζύγιο δεν πάρθηκε έτσι απλά, αφού ήταν η δεύτερη φορά που τον έπιανε να την απατά μέσα στο παιχνίδι κι όπως η ίδια δήλωσε ο γάμος τους κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος όταν τον συνέλαβε, για δεύτερη μάλιστα φορά να κάνει έρωτα με μία άλλη, εικονική γυναίκα, στα πλαίσια πάντα του παιχνιδιού. “Τρελάθηκα, πληγώθηκα αφάνταστα”, εξομολογήθηκε η Τέιλορ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, εξηγώντας την απόφασή της να ζητήσει διαζύγιο.

Όλα αυτά όμως δεν έγιναν έτσι απλά. Η Τέιλορ είχε από καιρό κάποιες υποψίες ότι μάλλον ο άνδρας της την απατά στο παιχνίδι και για γι’αυτό το λόγο προσέλαβε έναν εικονικό ντετέκτιβ για να παρακολουθήσει τον Ντέιβ Μπάρμι, όπως ονομάζεται το αβατάρ του άνδρα της και να διαπιστώσει αν την απατά, διότι και στο παρελθόν, πριν ακόμα παντρευτούν τον είχε συλλάβει να κάνει σεξ με μία εικονική πόρνη. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν κατάλαβε πως ο άνδρας της είχε υποτροπιάσει στα πλαίσια του παιχνιδιού, αφού τον συνέλαβε σε μία ευνόητη στάση με μία άλλη εικονική γυναίκα. Μετά από την αποκάλυψη αυτή η Έιμυ κατέφυγε σε έναν πραγματικό αυτή τη φορά δικηγόρο και κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου. Ο εν λόγω δικηγόρος δεν ξαφνιάστηκε καθόλου από τον λόγο που άκουσε για το διαζύγιο, αφού όπως δήλωσε πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση διαζυγίου που καλείται να εκδώσει λόγω της εμπλοκής του “Second Life” στην πραγματική ζωή.

Κοινοποιήστε στο Facebook