Δωρεάν online antivirus από τη Microsoft

Σε μια κίνηση – έκπληξη όπως αναφέρει το BBC, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν το πρόγραμμα antivirus OneCare από το δεύτερο μισό του επόμενου χρόνου. Έτσι η πώληση του OneCare σταματά από το τέλος του 2009. Το νέο software με την ονομασία Morro θα είναι σχεδιασμένο για μικρότερους και λιγότερο ισχυρούς υπολογιστές και θα μπορεί κανείς να το «κατεβάζει» σε περιβάλλον Windows XP, Vista και Windows 7.

Η κίνηση της Microsoft έρχεται μετά τα αποτελέσματα των εγγραφών για το πρόγραμμα, που δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά καθώς όπως αναφέρει το BBC, η αγορά είναι «πηγμένη» από τα μεγάλα ονόματα όπως η Symantec και η McAfee. Συγκεκριμένα από τότε που έχει λανσαριστεί στην αγορά τον Μάιο του 2006, το πρόγραμμα έχει συγκεντρώσει μόλις 2% της «πίτας» στην αγορά.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Morro θα είναι σχεδιασμένο ώστε να μην «καταναλώνει» μεγάλα αποθέματα από το σύστημα, πράγμα που θα το κάνει ιδανικό για τους χρήστες που δεν έχουν φοβερά μεγάλα σε μνήμη PC ή οι συνδέσεις τους δεν τρέχουν τόσο γρήγορα.

Η ανώτατη διευθύντρια της παραγωγής προϊόντων online υπηρεσιών της Microsoft δήλωσε: «Αυτό το πρόγραμμα που δεν θα στοιχίζει στους πελάτες, θα μας δώσει την ευκαιρία να προστατεύουμε όλο και περισσότερους χρήστες, ειδικά σε μια αγορά που ο αριθμός των πωλήσεων των νέων PC ξεπερνιέται μόνο από την ολοένα και αυξανόμενη «παραγωγή» των «κακόβουλων προγραμμάτων» που μολύνουν τους υπολογιστές».

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook