Κινητό με αναδιπλούμενη οθόνη

Πρόσφατα δημιουργήθηκε η πρώτη συσκευή κινητού τηλεφώνου, η οποία διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να διπλασιάσει το μέγεθος της έως και 5 ίντσες. Η ιδέα ήταν ενός Ταϊβανέζικου ινστιτούτου ερευνών με το νέο αυτό smartphone, να έχει τη δυνατότητα να ανοίγει σαν βιβλίο, του οποίου το πάνω μέρος αποτελεί την οθόνη και το κάτω μέρος το πληκτρολόγιο. Με μια πρώτη ματιά βέβαια, οι χρήστες μπορούν να δουν μόνο την οθόνη του, αφού το κομμάτι που αποτελείται από το πληκτρολόγιο είναι κρυμμένο κάτω από αυτήν. Τραβώντας το μπορεί κανείς να αποκαλύψει και τις 5 ίντσες της πρωτότυπης αναδιπλούμενης αυτής οθόνης.

Οι σχεδιαστές αυτού του νέου μοντέλου δηλώνουν πως η οθόνη των 5 ιντσών είναι η πρώτη τους προσπάθεια για αναδιπλούμενη οθόνη και πως παρότι προς το παρόν διαθέσιμο είναι μόνο με αυτού του μεγέθους την οθόνη, ήδη προσπαθούν να δημιουργήσουν και μεγαλύτερων διαστάσεων. Παρόλο που με μια πρώτη ματιά οι εικόνες που εμφανίζονται σε αυτήν την νέα συσκευή φαίνονται σαν να χωρίζονται στη μέση και με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι δύο διαφορετικές οθόνες, αυτό δεν γίνεται στ’αλήθεια. Ουσιαστικά το “διαχωριστικό” που εμφανίζεται στην οθόνη είναι μια μπάρα εργασιών παρόμοια με αυτή που διαθέτουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο κάτω μέρος της οθόνης τους, αλλά η διαφορά ανάμεσα στις δύο μπάρες είναι το γεγονός πως αυτή του κινητού τηλεφώνου μπορεί να μετακινηθεί, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερα η προβολή εικόνων, βίντεο κλπ.

Η νέα αυτή ανακάλυψη της τεχνολογίας για την αναδιπλούμενη οθόνη θα δώσει μια άλλη διάσταση στην κατασκευή των κινητών τηλεφώνων, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές τους να βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να δημιουργήσουν πρωτότυπες φορητές συσκευές Internet, netbooks, smartphones και άλλα φορητά gadgets. Πολλές από τις εταιρείες πιστεύουν πως το σωστό μέγεθος μιας οθόνης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για συσκευές που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες, αφού οι χρήστες θέλουν να μπορούν να σερφάρουν στο Internet ή να δουν αρχεία βίντεο σε οθόνες όσο το δυνατόν μεγαλύτερες.

Όσον αφορά βέβαια το πότε θα είναι έτοιμη η συγκεκριμένη τεχνολογία και επομένως το κινητό, οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε πως θα το δούμε τον επόμενο χρόνο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.