Μακιγιάζ: Εύκολα και γρήγορα

Να έχετε πάντα υπόψη σας το χρυσό κανόνα που λέει, ότι το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα θα το έχετε, εάν ενισχύσετε και τονίσετε τη φυσική ομορφιά του προσώπου σας. Είμαι κι εγώ μια από σας που βάζετε τις τελευταίες πινελιές με άγχος, κοιτάζοντας το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου, σταματημένη σ’ ένα φανάρι, πηγαίνοντας για το γραφείο. Κι όλο σκέφτομαι: αύριο θα σηκωθώ δέκα λεπτά νωρίτερα και θα τα προλάβω όλα. Αλλά αυτό το αύριο δεν έρχεται ποτέ. Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μακιγιαριστείτε γρήγορα και όμορφα, αφού πρώτα έχετε φροντίσει για τα κατάλληλα καλλυντικά.

Foundation
Ο χαμηλός φωτισμός στα καταστήματα καλλυντικών δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να βρείτε την σωστή απόχρωση, που θα πρέπει να έχει το foundation για τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας του προσώπου σας. Έτσι λοιπόν, όταν θα πάτε για να διαλέξετε foundation – για ασφάλεια – θα πρέπει να το τσεκάρετε σε φυσικό φωτισμό.

Αν έχει νυχτώσει ή βρίσκεστε σε κάποιο εμπορικό κέντρο, επιλέξτε ένα σημείο του καταστήματος με δυνατό φωτισμό και δοκιμάστε το στο πρόσωπό σας. Κατ’ αρχήν, επιλέξτε τρεις διαφορετικούς τόνους, που θεωρείτε ότι είναι πιο κοντινοί στην απόχρωση της επιδερμίδας σας και απλώστε το σε τρία διαφορετικά σημεία κάτω από το μάγουλό σας.

Ο σωστός τόνος είναι αυτός που δεν θα μπορείτε να διακρίνετε με ευκολία. Το σωστό είναι να έχετε δυο διαφορετικούς τόνους, ανάλογα την εποχή. Το χειμώνα, ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι φωτεινότερος απ’ αυτόν του καλοκαιριού.

Σιγουρευτείτε ότι το foundation που έχει διαλέξει, περιέχει αντηλιακή προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου.

Concealer
Για να είσαστε πιο σίγουρη ότι κάνετε σωστή επιλογή, πριν να δοκιμάσετε concealer απλώστε λίγη υδατική κρέμα κάτω από τα μάτια σας. Έτσι, θα απλωθεί πιο σωστά και θα είσαστε σίγουρη ότι θα εξαφανίσει του αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Αποφεύγετε να βάζετε foundation στην περιοχή κάτω από τα ματιά, γιατί η επιδερμίδα σ’ αυτά τα σημεία είναι εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη.

Απλώστε το concealer μέχρι τις βλεφαρίδες και τις άκρες των ματιών.

Μάτια
Όσον αφορά τα φρύδια θα χρειαστείτε ένα μυτερό βουρτσάκι και πούδρα φρυδιών, που θα είναι ένα τόνο πιο σκούρα από το χρώμα των μαλλιών σας.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε ένα σκούρο (μαύρο) ή ένα λίγο πιο ανοικτόχρωμο μολύβι, για το περίγραμμα των φρυδιών σας.

Όταν βάζετε σκιά στα μάτια σας, για πιο εύκολο και γρήγορο αποτέλεσμα, σηκώστε το πιγούνι σας και κοιτάξτε προς τα κάτω τη μύτη σας μέσα στον καθρέπτη.

Εάν επιδιώκετε ένα κλασσικό μαύρο, καφέ ή γκρίζο smoky μάτι, απλώστε το eyeliner σε ένα απ’ αυτά τα χρώματα, στη βάση της βλεφαρίδας στο βλέφαρο, κάνοντας μια γραμμή που θα είναι πιο έντονη και παχιά στο μέσον του ματιού. Μην επεκτείνετε τη γραμμή αυτή, μετά από το τέλος της βλεφαρίδας.
Ρουζ στα μάγουλα

Χαμογελάστε και βάλτε το ρουζ στα μήλα του προσώπου σας. Με κυκλικές κινήσεις, ξεκινήστε από τα ζυγωματικά και σβήστε προς τα πίσω. Η απόχρωση θα πρέπει να πλησιάζει στο χρώμα των χειλιών.

Χείλη
Για να έχετε ένα “επαγγελματικό” αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα πινελάκι για να απλώσετε το κραγιόν. Ακολουθήστε τη φυσική γραμμή στόματός σας, και καλύψτε το επάνω και το κάτω χείλος σας ομοιόμορφα. Για ένα φυσικότερο “look”, με ένα μολύβι χειλιών τονίστε το περίγραμμα των χειλιών σας στο χρώμα του κραγιόν. Τέλος, περάστε πάνω από τα χείλη σας lip gloss.

Αγοράζοντας το κραγιόν σας να έχετε υπόψη σας ότι τα χρώματα που σας ταιριάζουν είναι ένας ή δυο τόνοι ανοιχτότερο ή πιο σκούρο από την φυσική απόχρωση που έχουν τα χείλη σας.

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook