Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένας χορός εκατομμυρίων

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός αν προτιμάτε, δύο ομάδες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα ελληνικά γήπεδα. Οι δύο ομάδες με τους περισσότερους υποστηρικτές ανά την Ελλάδα, συναντώνται την Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα όλης της φίλαθλης Ελλάδας..

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι έχουν ξεκινήσει την ποδοσφαιρική χρονιά με μεγάλα όνειρα και έχοντας επενδύσει η καθεμία πολλά χρήματα για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. Ο Παναθηναϊκός φέτος το Καλοκαίρι άλλαξε, διοικητικά, σελίδα και έγινε πολυμετοχικός με τους Γιάννη Βαρδινογιάννη, Νίκο Πατέρα, Ανδρέα Βγενόπουλο και τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο να ηγούνται αυτής της προσπάθειας ενώ ο Ολυμπιακός συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή, όπως έχει αποδειχτεί, με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο τιμόνι. Το Otherside.gr εστιάζει στο πολυσυζητημένο budget των δύο ομάδων και σας το παρουσιάζει με την βοήθεια της γνωστής ιστοσελίδας transfermarkt.de.

Ο Παναθηναϊκός, γηπεδούχος γαρ ξεκινάμε από αυτόν, έχοντας στο roster του 27 ποδοσφαιριστές εκτιμάται στα 78.825.000 ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής που έχει την μεγαλύτερη αξία είναι ο Marcelo Mattos που κοστολογείται στα 7εκατ. ευρώ. Από κοντά ακολουθούν οι Gilberto Silva, Σωτήρης Νίνης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης που κοστολογούνται με 6 εκατομμύρια. Ρίχνοντας μια ματιά στις φετινές μεταγραφές του «τριφυλλιού» (Τζόρβας, Μελίσσης, Moon, Cleyton, Gilberto Silva, Χριστοδουλόπουλος, Rucavina, Souza) παρατηρούμε πως οι μεγαλομέτοχοι του αποφάσισαν να ξοδέψουν πολλά χρήματα ώστε να γυρίσει η ομάδα τους στις επιτυχίες καθώς η συνολική αξία των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν φτάνει στα 22.400.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, έχοντας και αυτός στο roster του 27 ποδοσφαιριστές εκτιμάται στα 83.300.000 ευρώ, πάντα σύμφωνα με το transfermarkt.de. Οι πιο ακριβοί σε αξία ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά είναι οι Belluschi και Diogo που εκτιμούνται στα 8,5εκατ. ευρώ ενώ ακολουθεί κατά πόδας ο Galletti στα 7εκατ. ευρώ. Οι φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού (Kovac, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Oscar, Dudu, Leto, Γ. Παπαδόπουλος, Diogo) έχουν συνολική αξία 27.950.000 ευρώ και δείχνουν, το δίχως άλλο, πως ο Σωκράτης Κόκκαλης θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αλλαγή στη διοίκηση του αιώνιου αντιπάλου.

Συνολικά, λοιπόν, 162.125.000 ευρώ θα… χορέψουν την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Ο.Α.Κ.Α. Καθίστε στις τηλεοράσεις σας ή πηγαίνετε στο γήπεδο και καλή διασκέδαση, χωρίς παρατράγουδα!

Ευχαριστούμε τον Rlb για την συγγραφή του άρθρου για λογαριασμό του Otherside.gr.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.