“Στροφή στην ιστορία” για τον Ηλία Μαμαλάκη

Ποτέ οι εκπομπές του Ηλία Μαμαλάκη δεν περιορίζονταν μόνο στη μαγειρική καθώς υπήρχαν πάντα τα ιστορικά και τα λαογραφικά στοιχεία κάθε τόπου, του οποίου τις γεύσεις οι τηλεθεατές ήταν «καλεσμένοι» από τον διάσημο Έλληνα μάγειρα να γνωρίσουν.

Η επόμενη τηλεοπτική δουλειά όμως του Ηλία Μαμαλάκη στρέφεται περισσότερο προς την ιστορία και τη λαογραφία, καθώς θα ξεναγεί τους τηλεθεατές σε «Χώματα με Ιστορία». Έτσι ονομάζεται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (2/11) στις 17. 30 στην ΕΤ 3.

Μέσω αυτής, ο Ηλίας Μαμαλάκης αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στην σκλαβωμένη Ελλάδα των τελευταίων χρόνων του 18ου αιώνα με βασικό κορμό τη ζωή και τη δράση του θρυλικού οπλαρχηγού Κατσαντώνη, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ των οποίων έχει αναλάβει την έρευνα, το σενάριο, την αρχισυνταξία και την παρουσίαση. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αυγέρη.

Για τη νέα του δουλειά ο ίδιος ο κ. Μαμαλάκης αναφέρει: «Στη δύσκολη ζωή των Νεοελλήνων, η καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε τις ρίζες και την Ιστορία μας. Πρόθεσή μας είναι να θυμίσουμε μικρά κομμάτια της Ιστορίας μας που έχουν σχεδόν ξεχαστεί, όπως οι προεπαναστατικοί ήρωες που έδρασαν στην Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο».

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook