Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της μαύρης τρύπας

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της μαύρης τρύπας

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου έγινε μια επιστημονική ανακοίνωση που θα αλλάξει τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τον Γαλαξία μας. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά από τις δύο πολύ σημαντικές ανακαλύψεις, τη πρώτη εκ των οποίων έκαναν Γερμανοί αστρονόμοι. Οι επιστήμονες αυτοί χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο στις Άνδεις, το οποίο είναι ένα από τα μεγάλα τηλεσκόπια του πλανήτη μας και με αυτές τους τις παρατηρήσεις είναι πλέον σε θέση να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη μιας γιγαντιαίας μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας. Η επιβεβαίωση αυτή έγινε εντοπίζοντας ένα σμήνος 28 άστρων να κινούνται γύρω από το κέντρο του γαλαξία και συμπεριλαμβάνοντας τις όποιες παρατηρήσεις έκαναν.

Εκτός όμως από την πιστοποίηση αυτή οι ερευνητές είναι σε θέση να εκτιμήσουν και το μέγεθός αυτής της τρύπας, το οποίο πιστεύουν πως είναι τέσσερα εκατομμύρια φορές βαρύτερο από του Ήλιου. Επιπλέον, από την μελέτη αυτή προκύπτει η ανακάλυψη ότι οι μαύρες τρύπες δεν έχουν μόνο καταστρεπτικές ιδιότητες, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο και στη δημιουργία των γαλαξιών.

Όσο αφορά τώρα την 2η ανακάλυψη που έγινε από τους επιστήμονες της ΝΑSΑ, αναφέρεται στον εντοπισμό της παρουσίας διοξειδίου του άνθρακα σε έναν κοντινό εξωηλιακό πλανήτη και ο εντοπισμός αυτός έγινε χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο “Ηubble”. Ο πλανήτης στον οποίο εντοπίστηκε το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι απαραίτητο στοιχείο για την παρουσία της ζωής, είναι ο πλανήτης ΗD 189733b που βρίσκεται σε απόσταση 63 ετών φωτός και αποτελεί έναν καυτό γίγαντα αερίου με θερμοκρασία 1.000 βαθμών Κελσίου στον οποίο πολύ δύσκολα θα μπορεί να αναπτυχθεί οποιαδήποτε μορφή ζωής. Η ανακάλυψη αυτή της ύπαρξης του διοξειδίου του άνθρακα σε αυτόν τον πλανήτη αποτελεί και την ύπαρξη αφθονίας του σε όλο το Γαλαξία με αποτέλεσμα οι πιθανότητες της ύπαρξης ζωής εκτός του Πλανήτη Γη να αυξάνονται.

Κοινοποιήστε στο Facebook