Η Hewlett-Packard παρουσίασε εύκαμπτη οθόνη

Hewlett-Packard Εύκαμπτη οθόνη

Στις 8 Δεκεμβρίου η Hewlett-Packard παρουσίασε μία ακόμα καινοτομία, μία ακόμη ανακάλυψη, η οποία θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στον τομέα οθονών και αυτή δεν είναι άλλη από τη νέα υπέρλεπτη και εύκαμπτη οθόνη, φτιαγμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από πλαστικό υλικό κάτι που της επιτρέπει να είναι φορητή. Παράλληλα η σχεδίαση της αυτή την κάνει να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ότι οι σημερινές οθόνες, ενώ για την κατασκευή της χρησιμοποιείται λιγότερο υλικό (σχεδόν κατά 90%) σε σχέση με τις υπάρχουσες, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στην HP να τις πουλήσει σε χαμηλότερη τιμή από τις ήδη υπάρχουσες.

Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία self-aligned imprint lithography (SAIL) από τους ερευνητές των HP Labs, τεχνολογία η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή TFT οθονών πάνω σε εύκαμπτο πλαστικό υλικό χαμηλού κόστους, μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας παραγωγής, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται. Η νέα αυτή ανακάλυψη, πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονικό χαρτί και σε μελλοντικές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως smartphones και φορητοί υπολογιστές.

Τέλος, και όσο αφορά την διάθεση της συγκεκριμένης οθόνης, η ακριβής ημερομηνία δεν είναι ακόμη γνωστή, ενώ η HP θα δώσει τις πρώτες τέτοιου είδους οθόνες στον Στρατό των Η.Π.Α. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να δοκιμαστούν.

Κοινοποιήστε στο Facebook