70 ετών η γηραιότερη μητέρα του κόσμου

Η γηραιότερη μητέρα του κόσμουΜε τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μια γυναίκα στην Ινδία απέκτησε το πρώτο της παιδί στην ηλικία των 70 ετών και έγινε έτσι η γηραιότερη μητέρα στα χρονικά της ιατρικής, γράφουν τη Δευτέρα οι τοπικές εφημερίδες. Ακριβώς μισό αιώνα μετά το γάμο της, η Ράζο Ντέβι γέννησε κοριτσάκι στις 28 Νοεμβρίου, δήλωσε στην εφημερίδα Hindustan Times ο Ανουραγκ Μπίσνοϊ, γιατρός του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο κρατίδιο Χαριάνα.

«Η μεταφορά του εμβρύου στη μήτρα της γυναίκας έγινε στις 19 Απριλίου» δήλωσε ο Μπίσνοϊ όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δεν διευκρίνισε πάντως από πού προήλθαν τα ωάρια που χρησιμοποιήθηκαν στην εξωσωματική. Ο σύζυγος της Ράζο, σήμερα 72 ετών, είχε παντρευτεί και δεύτερη φορά, και μάλιστα με την αδελφή της πρώτης γυναίκας του, δέκα χρόνια μετά τον πρώτο του γάμο. Απέτυχε όμως να αποκτήσει παιδί και με τη δεύτερη σύζυγο.

Άλλη μια Ινδή 70 ετών γέννησε φέτος δίδυμα

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, μια ακόμα Ινδή 70 ετών απέκτησε δίδυμα με εξωσωματική φέτος τον Ιούνιο. Ο γιατρός της Ράζο, πάντως, υποστηρίζει ότι η πελάτισσά του είναι η γηραιότερη μητέρα του κόσμου. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατείχε η Ισπανίδα Μαρία ντελ Κάρμεν Μπουσάντα ντε Λάρα, η οποία το 2006 απέκτησε δίδυμα με εξωσωματική στην ηλικία των 66 ετών.

Το ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας που απέκτησε παιδί με φυσιολογική σύλληψη κατέχει από το 1997 η Βρετανίδα Ντον Μπρουκ, η οποία απέκτησε αγοράκι στην ηλικία των 59 ετών.

Τα δίδυμα της 2ης γηραιότερης μητέρας του κόσμου

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook