Τα νεογέννητα κλαίνε λόγω έλλειψης επικοινωνίας

Νεογέννητο μωρό

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Dundee στη Σκωτία, το γεγονός ότι τα μωρά κλαίνε αμέσως μόλις γεννηθούν οφείλεται στο ότι έχουν ανάγκη για επικοινωνία με το νέο τους περιβάλλον  και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να γίνουν κατανοητά. Η έρευνα έγινε σε 90 νεογέννητα, ηλικίας από 3 έως 96 ωρών από την καθηγήτρια Emese Nagy. Σε καθένα από τα μωρά η Emese αφιέρωνε 3 λεπτά για να τα μελετήσει και κατά τη διάρκεια αυτή τους χαμογελούσε, τους κοιτούσε και τους μιλούσε αγγίζοντας τα, όπως θα έκαναν οι μητέρες τους.

Αφού λοιπόν έκανε όλες αυτές τις γκριμάτσες ξαφνικά πάγωνε το πρόσωπό της και σταματούσε την οποιαδήποτε επικοινωνία με το βρέφος. Κάνοντας λοιπόν αυτή την απότομη αλλαγή στην διάθεσή της παρατηρούσε ότι τα μωρά έστρεφαν το βλέμμα τους, γίνονταν θλιμμένα και ορισμένα άρχιζαν να κλαίνε. όταν όμως ξανάρχιζε την επικοινωνία μαζί τους τα νεογέννητα γυρνούσαν το κεφάλι τους προς εκείνη και σιγά-σιγά άρχιζαν να αποκτούν και πάλι επαφή, διακόπτοντας το κλάμα τους.

Η ίδια δήλωσε: “Αυτή η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και τα νεογέννητα έρχονται στον κόσμο με μια έντονη ευαισθησία προς τα άλλα άτομα. Δείχνουν μια ένθερμη ετοιμότητα να σχετιστούν με τους άλλους, έχουν την ικανότητα να συνδέονται και διαμαρτύρονται όταν οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται”.

Κοινοποιήστε στο Facebook