Μετά τα 30 γίνονται άπιστες οι γυναίκες

Woman With Seductive Look

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες είναι πιο πολύ υπέρ των μονογαμικών σχέσεων και αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ανάγκη να έχουν μια βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Παρόλα αυτά όμως μπορεί να γίνουν και άπιστες κάποιες φορές και αυτό συμβαίνει κυρίως μετά τα 30, όπου πιθανότατα θα νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα αυτό οφείλεται σε βιολογικούς παράγοντες, αφού μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι τότε μόνο έχουν την τελευταία τους ευκαιρία για να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο άνδρα για τα παιδιά τους. Επιπλέον, η ηλικία αυτή συμπίπτει και με την σεξουαλική τους κορύφωση και επομένως τότε αρχίζουν να αυξάνουν τις ευκαιρίες για την ανεύρεση του επιθυμητού άνδρα και συντρόφου.

Ο δρ. Ντέιβιντ Σμιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπράντλεϊ του Ιλινόις κατέληξε λοιπόν σε αυτά τα συμπεράσματα, συλλέγοντας με υπομονή διάφορα στοιχεία για τις σεξουαλικές συνήθειες γυναικών από 48 χώρες ανά τον κόσμο. Ο κ. Σμιτ διαπίστωσε πως παρότι οι άνδρες κορυφώνουν την “κοινωνιο-σεξουαλικότητα” τους κυρίως μεταξύ 25 και 30 χρονών, οι γυναίκες συνήθως έχουν μια μικρή υστέρηση σε αυτόν τον τομέα και γίνονται άπιστες γύρω στα 30.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της έρευνας του στο New Scientist οι γυναίκες είναι πιθανότερο να έχουν κάποια περιπέτεια όταν η γονιμότητά τους για πρώτη φορά αρχίζει να εξασθενεί και εκείνη την εποχή ακριβώς, παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης μωρού με κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντιθέτως η αυξημένη “κοινωνιο-σεξουαλικότητα” σε εκείνη περίπου την περίοδο, αντανακλά από πλευράς της γυναίκας μια εξελιγμένη αναπαραγωγική στρατηγική, η οποία μεγιστοποιεί την πιθανότητα σύλληψης ενός υγιούς μωρού, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την διακοπή ή χωρισμό μιας γυναίκας μετά τα 30 της χρόνια.

Επιπλέον σύμφωνα με άλλες επιστημονικές έρευνες οι άνδρες έχουν συχνότερες ερωτικές περιπέτειες και απιστίες από τις γυναίκες, γεγονός που οφείλεται σε βιολογικούς και εξελικτικούς παράγοντες. Οι γυναίκες είναι αυτές που έχουν το βάρος της εγκυμοσύνης και γενικότερα όλης της διατροφής του παιδιού, γι’ αυτό το λόγο και τείνουν να είναι πιο επιλεκτικές όσον αφορά τους σεξουαλικούς συντρόφους τους, αφού οι άνδρες δεν έχουν αυτό το βάρος και συνεπώς είναι πιο ανοικτοί σε βραχύχρονες σχέσεις.

Τέλος παρόλο που το βιολογικό ρολόι των γυναικών αρχίζει να λειτουργεί μετά τα 30, δεν διστάζουν να μπουν σε περιπέτειες, αφού σύμφωνα και με τους επιστήμονες, η θέληση για απόκτηση ενός υγιούς μωρού με τον κατάλληλο σύντροφο είναι ο βασικότερος λόγος που μπορεί να τις ωθήσει σ’αυτές τις  περιπέτειες και τις απιστίες.

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games