Nokia N97

Στα πλαίσια του Nokia World 08 που διεξάγεται στην Βαρκελώνη, η Nokia παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα που ακούει στο όνομα Nokia N97 το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας θα κυκλοφορήσει σε 6 μήνες, δηλαδή τον Ιούνιο του 2009. Απ’ότι δείχνουν οι εικόνες, τα videos αλλά κυρίως τα χαρακτηριστικά της συσκευής μιλάμε για ένα εντυπωσιακό κινητό, αν και χωρίς αμφιβολία ξεπερνάει τα όρια ενός απλού τηλεφώνου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το Nokia N97 είναι “ο πιο εξελιγμένος φορητός υπολογιστής” στον κόσμο, καθώς θα μπορέσει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο “οι άνθρωποι συνδέονται με το Internet, αλλά και μεταξύ τους”.

Το N97 τρέχει την 5η γενιά του λειτουργικού συστήματος S60 και είναι το πρώτο κινητό NSeries που θα διαθέτει οθόνη αφής – και τι οθόνη, αφού το κινητό κοσμεί μια τεράστια οθόνη 3.5 ινστών με ανάλυση 640×360 (δηλαδή 16:9). Παρά την οθόνη αφής υπάρχει και ένα slide QWERTY πληκτρολόγιο που κρύβεται κάτω από την οθόνη κάνοντας την εμφάνιση του μόνο όταν χρειαστεί, το οποίο επιτρέπει την ταχύτατη και εύκολη εισαγωγή κειμένου, ενώ και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι εντυπωσιακά αφού το N97 είναι εξοπλισμένο με ψηφιακή κάμερα 5 megapixels με φακό Carl Zeiss, δέκτη GPS με λειτουργία υποβοήθησης, Wi-Fi, FM Radio, δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες 3G, HSDPA και ενσωματωμένη μνήμη 32GB που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα μνήμης microSD μέγιστης χωρητικότητας 16GB φτάνοντας συνολικά τα 48GB μνήμης για αποθήκευση δεδομένων.

Επιπλέον υπάρχει Στυλό για την οθόνη αφής, microUSB από το οποίο γίνεται και φόρτιση της συσκευής, 3.5 mm audio jack και TV-out, ενώ εντυπωσιακή είναι και η 1500 mAh μπαταρία του που προσφέρει μέχρι και 1,5 ημέρα συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δοθεί έμφαση από την Nokia στις δυνατότητες για σερφάρισμα στο Internet καθώς και στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με την παραμετροποίηση της κεντρικής οθόνης (home screen) και την χρήση widgets.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 117,2 x 55,3 x 15,9 mm και το βάρος του αγγίζει τα 150γραμμάρια. Όπως αναφέραμε αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2009 και η τιμή του θα ανέρχεται στα 550 ευρώ προ φόρων. Ακολουθούν φωτογραφίες και videos του Nokia N97 καθώς και τα δελτία τύπου.

Ανακοίνωση Nokia N97
Τεχνικά Χαρακτηριστικά (Data Sheet)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.