60 χρόνια εγκυμοσύνη

Huang Yijun

Μια 92χρονη Κινέζα, η Huang Yijun, κυοφορούσε για 60 χρόνια το νεκρό και αγέννητο μωρό της. Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιά και εξετάζοντας την οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι ανακαλύπτοντας το περίεργο περιστατικό της 60χρονης εγκυμοσύνης. Η ιδία εξήγησε αργότερα στους γιατρούς πως το παιδί είχε πεθάνει μέσα της από το 1948, αλλά δεν έκανε την απόξεση για να μην πληρώσει 100 λίρες. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Ήταν τεράστιο το ποσό τότε, πολλά περισσότερα από τα χρήματα που έβγαζε η οικογένειά μου σε διάστημα κάποιων χρόνων. Δεν έκανα τίποτα, απλά το αγνόησα.”

Ο Δρ. Liu Anbin του νοσοκομείο Qingshen που νοσηλεύτηκε η 92χρονη, δήλωσε: “Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν είδα ότι στην κοιλιά της υπήρχε ένα μωρό. Είμαι γιατρός πάνω από 40 χρόνια και πρώτη φορά συναντώ κάτι τέτοιο.”

Μετά την αποκάλυψη αυτή οι γιατροί πραγματοποίησαν περαιτέρω εξετάσεις για να δουν αν θα κάνουν κάποια επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το νεκρό μωρό. Ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής μονάδας του νοσοκομείου, Xu Xianming, δήλωσε: “Κανονικά, ένα νεκρό έμβρυο θα έπρεπε να έχει αποσυντεθεί μετά από τόσα χρόνια. Είναι πολύ περίεργο και ακόμα πιο σπάνιο που η κυρία Huang είναι τόσο υγιής.”

Huang YijunHuang Yijun