Αφροδισιακές τροφές

Από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστό πως υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να διεγείρουν τον ανθρώπινο οργανισμό και να απομακρύνουν τις ανθρώπινες αναστολές από το μυαλό του ανθρώπου, δημιουργώντας του έντονα το αίσθημα της σεξουαλικής επιθυμίας. Τέτοια φαγητά είναι οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά και άλλα πολλά. Πιο συγκεκριμένα ποιος δεν έχει ακούσει πως τα θαλασσινά ή τα καρύδια με μέλι δεν προκαλούν τέτοιες διεγέρσεις.. Από την άλλη μεριά και η σοκολάτα αποτελεί ένα συστατικό το οποίο μπορεί να τονώσει την σεξουαλικότητά μας. Πραγματικά όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν όντως ισχύουν όλα αυτά που λέγονται για τις συγκεκριμένες τροφές; Μπορούν πραγματικά να αυξήσουν την όρεξη του ανθρώπου για έρωτα; Ένα δείπνο για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να έχει και τα κατάλληλα φαγητά;

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι αρχαίοι θεωρούσαν το δείπνο πάρα πολύ σημαντικό και γι’αυτό τον λόγο δημιουργούσαν πάντα μια αισθησιακή ατμόσφαιρα. Επίσης, έπιαναν το φαγητό με το χέρι για να τονώσουν την ερωτική έλξη και πίστευαν πως οι έντονες μυρωδιές διεγείρουν τις αισθήσεις. Απ’ότι φαίνεται ο άνθρωπος από πολύ παλιά αναζητούσε διάφορους τρόπους για να να βελτιώσει τις σεξουαλικές του επιδόσεις.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές:

* Καταρχήν η σοκολάτα, η οποία στα αρχαία χρόνια κατείχε τιμητική θέση, αφού την αποκαλούσαν τροφή των Θεών, σήμερα είναι το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο, επειδή περιέχει ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά, τα οποία δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης.
* Δεύτερον τα θαλασσινά και ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.
* Τρίτον οι ξηροί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα και τα καρύδια) φημίζονται για την αφροδισιακή τους δράση, επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.
* Τέταρτον το μέλι είχε τη φήμη εξαίσιου αφροδισιακού, καταναλωνόταν ευρέως και ήταν βασικό συστατικό στις αρχαιοελληνικές σαλάτες.
* Πέμπτον τα σταφύλια κέρδισαν τη φήμη της αφροδισιακής τροφής χάρη στα περίφημα αρχαία ελληνικά συμπόσια. Πιο συγκεκριμένα η περιεκτικότητα της μπανάνας σε βιταμίνες και κάλιο, βοηθά στην αύξηση και την παραγωγή ορμονών και στην καλή λειτουργία του μυϊκού μας συστήματος. Από πολλούς θεωρείται αφροδισιακό τρόφιμο, εξαιτίας του ιδιαίτερου σχήματός της και έτσι αυξάνει τη λίμπιντο.
* Τέλος, το κρασί σε μικρή ποσότητα μειώνει τις αναστολές του ανθρώπου και τον κάνει πιο διαχυτικό.

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games