Αλλαγή ονόματος = αλλαγή τύχης;

Taiwan

Η 33χρονη Γιου Πέι Ζεν από την Ταϊβάν αποφάσισε να αλλάξει το όνομα της προκειμένου να αλλάξει και η τύχη της, η οποία πράγματι άλλαξε! Παρόλο που το αρχικό της όνομα, το οποίο διάλεξε ο πατέρας της για να ζήσει ευτυχισμένη, σήμαινε “είσαι το φως”, πολλοί πίστευαν πως δεν είναι καλότυχο, αφού το Σι στα Κινέζικα σημαίνει θάνατος και συνολικά το όνομα της ακούγεται ως “Θα τους πεθάνεις όλους”. Από μικρή λόγω του ονόματος της αντιμετώπιζε πολλά κοροϊδευτικά σχόλια από τους φίλους της και τους συμμαθητές της μεταξύ αυτών και το παρατσούκλι που της είχαν προσδώσει και την φώναζαν Σι Γκουάνγκ Γκουάνγκ που έλεγε “Ελπίζω να πεθάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας σου”.

Γενικότερα η κακοτυχία είχε γίνει μέρος της καθημερινότητας της και από την αρχή της ζωής της, αφού όταν ήταν μόλις 1ος έτους έπεσε από την κούνια της, σε ηλικία 3 ετών παραλίγο να πνιγεί, στο σχολείο δεν τα πήγαινε καλά, την είχαν χτυπήσει επανειλημμένα μοτοποδήλατα και είχε τραυματιστεί πολλές φορές. Το 2003 όταν είχε παντρευτεί και εργαζόταν ως προϊσταμένη νοσοκόμα σε νοσοκομείο της πόλης Καοσιούνγκ, κόντεψε να σκοτωθεί όταν οδηγώντας το αυτοκίνητο της συγκρούσθηκε με φορτηγό.

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά αποφάσισε να επισκεφτεί 5 μέντιουμ, όλοι της συνέστησαν να αλλάξει το όνομα της και βέβαια αυτό έκανε και μετονομάστηκε λοιπόν σε Γιου Πέι Ζεν. Πριν ακόμη πάει στο ληξιαρχείο για να κάνει την αλλαγή ζήτησε από γνωστούς και φίλους να την φωνάζουν Πέι Ζεν. Μετά την αλλαγή όλα άλλαξαν για την κοπέλα αυτή, γεγονός που δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο. Η κακοτυχία έκανε φτερά και πλέον η ζωή της είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και κυλά ειρηνικά, όπως γράφει και ο τοπικός τύπος.