Ευτυχία φέρνει το ποτό με μέτρο

Ποτά

Γνωρίζουμε πως για πολλά πράγματα όταν γίνεται κατάχρηση και όχι λογική χρήση, τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα – Ένα από αυτά τα πράγματα είναι και το ποτό. Όταν όμως η χρήση τους γίνεται με μέτρο τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πάρα πολύ καλά. Το ποτό, το οποίο κατηγορείται για πάρα πολλά και όχι άδικα, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την εσωτερική μας ευτυχία σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 2000 Αυστραλών, η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα μιας άλλης πρόσφατης έρευνας του Salvation Army, σύμφωνα με την οποία ένας από τους τέσσερις ερωτηθέντες πιστεύουν ότι αλκοόλ έχει αρνητικές συνέπειες.

Από την πρόσφατη έρευνα των Αυστραλών αποδείχθηκε ότι όσοι πίνουν καθημερινά είναι πιο ευτυχισμένοι από τους άλλους που δεν πίνουν καθόλου και είναι οι πιο μίζεροι και πιο δυστυχείς. Ένα επιπλέον συμπέρασμα αυτής της έρευνας είναι το γεγονός πως η σταυροφορία της κυβέρνησης Ραντ κατά του αλκοόλ και των αλκοολικών θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αφού οι νέοι που πίνουν καθημερινά είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από τους άλλους.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο Deakin, με επικεφαλή τον καθηγητή Μπομπ Κάμινς, οι άνθρωποι δεν χρειάζονται το αλκοόλ για να είναι ευτυχισμένοι, αυτοί που πίνουν είναι συνήθως τα άτομα που κάνουν πιο εύκολα φίλους και αποφεύγουν την κοινωνική απομόνωση και οι άνθρωποι που συνήθως πετυχαίνουν στην ζωή είναι αυτοί που πίνουν ένα-δυο ποτήρια. Οι δηλώσεις του επικεφαλή της έρευνας ήταν: “Και εδώ αναφέρομαι κυρίως σε άνδρες που πίνουν δύο-τρία ποτήρια μπύρα μαζί με τους φίλους τους, μετά τη δουλειά, ή ένα ποτήρι κρασί μαζί με τη σύντροφό τους το βράδυ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα άτομα που πίνουν με μέτρο επωφελούνται των ευεργετημάτων του αλκοόλ”.

Ωστόσο και οι δύο έρευνες, τόσο των Αυστραλών όσο και του Salvation Army, δείχνουν ότι η κατανάλωση ποτού με μέτρο είναι το καλύτερο και έτσι μπορεί κανείς να αισθανθεί τις ευεργετικές συνέπειες του ποτού και να περάσει καλά.

Κοινοποιήστε στο Facebook