Φαρμακευτική αγωγή για πυκνές βλεφαρίδες

Πυκνές βλεφαρίδες

Κυκλοφόρησε πλέον και φάρμακο που κάνει τις βλεφαρίδες μας πιο πυκνές και μακριές, το οποίο όμως θα δίδεται με συνταγή γιατρού. Το νέο αυτό καλλυντικό δημιουργήθηκε από την εταιρεία Allergan που παράγει το δημοφιλές Botox, η οποία βέβαια εξασφάλισε την άδεια κυκλοφορίας του από την FDA, την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Πρόκειται για μία νέα φαρμακευτική μάσκαρα που ονομάζεται  Latisse και δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της υποτρίχωσης βλεφαρίδων, μιας πάθησης που αραιώνει τις τρίχες γύρω από τα μάτια.

Σύμφωνα με το Reuters, η ουσία bimatroprost που περιέχεται σε αυτή τη φαρμακευτική μάσκαρα αποτελεί δραστικό συστατικό και εμφανίζεται και στο φάρμακο Lumigan της Allergan κατά του γλαυκώματος. Η δημιουργία αυτού του νέου καλλυντικού οφείλεται στις παρατηρήσεις που έγιναν σε ασθενείς που ακολούθησαν αγωγή με το Lumigan και στους οποίους παρουσιάστηκε ως παρενέργεια αύξηση της πυκνότητας των βλεφαρίδων. Η εφαρμογή του νέου σκευάσματος έγινε στο άνω βλέφαρο με ένα στείρο εργαλείο μιας χρήσης, ενώ μετά από τη διακοπή της θεραπείας, οι βλεφαρίδες σταδιακά επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

Σημαντικό είναι πως η εφαρμογή του Latisse μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως προειδοποιεί και η εταιρεία, όπως είναι το κοκκίνισμα, η φαγούρα και το μαύρισμα των βλεφάρων ή η αλλαγή του χρώματος της ίριδας προς το καφέ, μεταβολή που ενδέχεται να είναι μόνιμη.

Κοινοποιήστε στο Facebook