Το Googling βλάπτει το περιβάλλον

Google Logo FINAL

Το Google είναι πια πολύτιμο εργαλείο για κάθε χρήστη του Internet αφού όλοι μας το χρησιμοποιούμε μανιωδώς για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε, πολλές φορές μάλιστα “ψάχνουμε” με τις ώρες ότι μας κατέβει στο μυαλό. Γνωρίζατε όμως ότι το λεγόμενο “Googling” βλάπτει το περιβάλλον;

Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με την επίπτωση που έχει το googling στο περιβάλλον, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον επιστήμονα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Άλεξ Βίσνερ, δύο αναζητήσεις στο Google παράγουν διοξείδιο του άνθρακα ίσο με την ποσότητα που απελευθερώνει το βράσιμο μιας κατσαρόλας. Συγκεκριμένα, μια απλή αναζήτηση στο Google παράγει επτά γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η ποσότητα αυτή διπλασιάζεται με μια ακόμη αναζήτηση και ισούται με την αντίστοιχη που απελευθερώνεται όταν χρησιμοποιούμε μία κατσαρόλα. Οι εκπομπές αυτές προέρχονται από την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του Η/Υ και την ενέργεια που δαπανούν τα κέντρα δεδομένων της Google σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία από την πλευρά της, αναφέρει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα και προσθέτει ότι η ενέργεια που απαιτείται για μια αναζήτηση στο Google είναι ελάχιστη.

Ωστόσο, σε μελέτη που έγινε στο σύνολο του τεχνολογικού τομέα υπολογίστηκε ότι η επίπτωση του στο περιβάλλον είναι ίση με αυτή του αεροπορικού κλάδου.

Κοινοποιήστε στο Facebook