Το μεγαλύτερο σταυρόλεξο του κόσμου

Το μεγαλύτερο σταυρόλεξο του κόσμου

Το μεγαλύτερο σταυρόλεξο όλου του κόσμου κοσμεί την πλαϊνή πρόσοψη ενός κτηρίου στην Ουκρανία, γεμίζοντας ολόκληρο τον εξωτερικό τοίχο του κατοικημένου κτηρίου στην πόλη Lvov φτάνοντας σε ύψος μεγαλύτερο από 30,5 μέτρα. Οι γρίφοι του σταυρολέξου είναι διάσπαρτοι γύρω από τα σημαντικά σημεία και αξιοθέατα της πόλης συμπεριλαμβανομένων των πάρκων, των πηγών και των θεάτρων. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να συλλέξουν και να αποκρυπτογραφήσουν όλους τους γρίφους κατά τη διάρκεια των περίπατων τους το Σαββατοκύριακο, δίνοντας τους μια ευκαιρία να ασκήσουν τους εγκεφάλους τους καθώς επίσης και τα πόδια τους.

Το μεγαλύτερο σταυρόλεξο του κόσμου

Αν και το σταυρόλεξο είναι υπερβολικά μεγάλο για να συμπληρωθεί με το χέρι, αφού έχει 19 οριζόντια τετράγωνα και 34 κάθετα, οι αρμόδιοι καλλιτέχνες έχουν βρει τον τρόπο για να προβάλλουν τις λύσεις του. Η λύση λοιπόν σε αυτό το πρόβλημα δόθηκε μέσω φθορισμού, δηλαδή όταν νυχτώσει τα γράμματα μέσα σε κάθε τετράγωνο ανάβουν με μια ελαφριά πυράκτωση αποκαλύπτοντας την λύση του γρίφου. Επομένως, όσοι θέλουν να δουν αν βρήκαν σωστά την λύση δεν έχουν παρά να πάνε στον πύργο τη νύχτα και να το δουν, γεγονός που όπως είναι αναμενόμενο κάνει το προαύλιο του πύργου να γεμίζει κόσμο.

Το μεγαλύτερο σταυρόλεξο του κόσμου

Το τεράστιο σταυρόλεξο δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τουρίστες στην πόλη, αλλά οι “Βρετανικοί” που λατρεύουν τα σταυρόλεξα ίσως πρέπει να σκεφτούν διπλά πριν κλείσουν θέσεις για την Ουκρανία, αφού όλοι οι γρίφοι λύνονται με γράμματα από το κυριλλικό αλφάβητο.

Η πόλη Lvov βρίσκεται Δυτικά της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Έχει μια παράδοση υψηλού πολιτισμού, βασισμένη στην φιλαρμονική της ορχήστρα, την όπερα και το μπαλέτο. Το ιστορικό κέντρο της πόλης υποδείχθηκε μια περιοχή παγκόσμιων κληρονομιών της ΟΥΝΕΣΚΟ το 1998.

Κοινοποιήστε στο Facebook