Apple MacBook Pro 17″

Apple MacBook Pro 17"

Η Apple πρόσφατα παρουσίασε το νέο MacBook Pro 17-ιντσών με το ανθεκτικό και όμορφο περίβλημα από ενιαίο αλουμίνιο και τη νέα επαναστατική του μπαταρία που παρέχει 8 ώρες συνεχούς χρήσης και μέχρι 1.000 επαναφορτίσεις. Διάρκεια ζωής δηλαδή τριπλάσια των κοινών μπαταριών για φορητούς υπολογιστές.

Το νέο MacBook Pro 17-ιντσών περιλαμβάνει οθόνη υψηλής ανάλυσης με οπίσθιο φωτισμό LED, καθώς και το μεγάλο γυάλινο trackpad Πολλαπλής-Αφής, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη νέα οικογένεια των MacBook τον Οκτώβριο. Επιπλέον, το νέο MacBook Pro 17-ιντσών περιλαμβάνει κορυφαία γραφικά από τη NVIDIA και τελευταίας γενιάς επεξεργαστές Core 2 Duo από την Intel. Το νέο MacBook Pro 17-ιντσών, μέλος της πιο οικολογικής οικογένειας φορητών υπολογιστών, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια για τη σωστή διαχείριση ενέργειας και δεν περιλαμβάνει επιβλαβή τοξικά υλικά που υπάρχουν σε άλλους υπολογιστές.

Η Apple χρησιμοποιεί προηγμένα χημικά, έξυπνη παρακολούθηση του συστήματος και της μπαταρίας καθώς και την τεχνολογία Adaptive Charging για την κατασκευή της νέας επαναστατικής μπαταρίας για φορητούς υπολογιστές η οποία παρέχει μέχρι και 8 ώρες ασύρματης παραγωγικότητας με μια μόνο φόρτιση και διάρκεια ζωής 1.000 επαναφορτίσεων, χωρίς να προσθέτει επιπλέον πάχος, βάρος ή κόστος στην εκπληκτική σχεδίαση του MacBook Pro. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σημαίνει λιγότερες κατεστραμμένες μπαταρίες και συνεπώς λιγότερα απόβλητα, βοηθώντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το νέο MacBook Pro 17-ιντσών περιλαμβάνει μια πολύ λεπτή, ευρεία, γυαλιστερή οθόνη με ανάλυση 1920 x 1200 ή οποία περιέχει 78% περισσότερα pixel από το MacBook Pro 15-ιντσών και 60% μεγαλύτερη χρωματική γκάμα, αγγίζοντας έτσι την ποιότητα των επιτραπέζιων οθονών. Η οθόνη οπίσθιου φωτισμού LED έχει άψογη απόδοση από την πρώτη στιγμή που τίθεται σε λειτουργία, χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια, ενώ δεν περιέχει υδράργυρο όπως οι κοινές οθόνες της αγοράς.

Με πάχος μόλις 2,4 εκ. και βάρος λιγότερο από 3 κιλά το MacBook Pro 17-ιντσών είναι το λεπτότερο και ελαφρύτερο notebook 17-ιντσών στον κόσμο. Είναι όμως και ο πιο ισχυρός φορητός υπολογιστής Mac που έγινε ποτέ, εξοπλισμένος με τους τελευταίους επεξεργαστές Core 2 Duo της Intel σε ταχύτητες που φτάνουν τα 2.93 GHz, μνήμη DDR3 μέχρι και 8GB και με αρχιτεκτονική γραφικών που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν μεταξύ του integrated επεξεργαστή γραφικών NVIDIA GeForce 9400M για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας ή του ισχυρότατου discrete επεξεργαστή NIDIA GeForce 9600M GT για μεγαλύτερη απόδοση.

Το νέο MacBook Pro 17-ιντσών περιλαμβάνει σκληρό δίσκο 320GB στα 5400 rpm στη στάνταρ έκδοση του, ενώ προαιρετικά διατίθενται σκληροί δίσκοι 320GB στα 7200 rpm και solid state δίσκοι (χωρίς κινούμενα μέρη) των 128GB και 256GB. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της νέας οικογένειας των MacBook, το MacBook Pro 17-ιντσών περιλαμβάνει τη θύρα νέας γενιάς Mini DisplayPort για να συνδέεται με την Apple LED Cinema Display, τη νέα οθόνη 24-ιντσών με οπίσθιο φωτισμό LED και ενσωματωμένη κάμερα iSight(R), μικρόφωνο και ηχεία.

Το νέο MacBook Pro 17-ιντσών, με το περίβλημα από ενιαίο αλουμίνιο, θέτει νέα περιβαλλοντολογικά στάνταρ στους φορητούς υπολογιστές δεδομένου ότι όπως και όλα τα μοντέλα της οικογένειας MacBook, έχει λάβει Χρυσή αξιολόγηση από την EPEAT. Όλα τα MacBook είναι κατασκευασμένα από πλήρως ανακυκλώσιμο αλουμίνιο και περιλαμβάνουν στη στάνταρ έκδοση τους οθόνες με οπίσθιο φωτισμό LED, που κάνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να περιέχουν υδράργυρο, ενώ το γυαλί τους δεν περιέχει αρσενικό. Η νέα οικογένεια MacBook ακολουθεί τις αυστηρές προδιαγραφές Energy Star 4.0, δεν περιέχει BFR ενώ χρησιμοποιεί εσωτερικά καλώδια που δεν περιέχουν PVC. Η μπαταρία του νέου MacBook Pro 17-ιντσών, προσφέρει επιπλέον οφέλη στο περιβάλλον δεδομένου ότι η εκτεταμένη διάρκεια ζωής της σημαίνει λιγότερες κατεστραμμένες μπαταρίες και συνεπώς λιγότερα απόβλητα.

Πηγή: cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook