Ωρα Γης (Earth Hour) 2009

Planet Earth at Night

Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου 538 πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, την «Ωρα Γης 2009», προκειμένου να στείλουν με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή: ένα μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και εθνικά τοπόσημα όπως το κτίριο της Βουλής και ο λόφος του Λυκαβηττού, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στο σκοτάδι, ενώ περισσότεροι από 35 δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο διεθνές δίκτυο του WWF, η οποία καλεί όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην «Ωρα Γης» να το δηλώσουν στην ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους 70 χώρες, ενώ αναμένεται ο αριθμός των ανθρώπων που θα σβήσουν τα φώτα τους από τις 20.30 έως τις 21.30 το βράδυ να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο.

Πηγή: ethnos.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook