Google Earth 5: Ψηφιακό ταξίδι στους ωκεανούς

Google Earth5: Ocean

H νέα έκδοση του Google Earth 5 beta περιλαμβάνει νέες δυνατότητες, με σημαντικότερη αυτή της εικονικής περιήγησης στους ωκεανούς του πλανήτη μας, με τη χρήση του χαρακτηριστικού Ocean.

Το Οcean προσφέρει εικονικές καταδύσεις σε ένα χώρο που έχει εξερευνηθεί ίσως λιγότερο και από το διάστημα. Με το Ocean λοιπόν, ο χρήστης του Google Earth μπορεί θα θαυμάσει φωτογραφίες από υποθαλάσσια βουνά, διάσημα ναυάγια και άλλα ιδιαίτερα σημεία όπως το ρήγμα της Μαριάνας, το οποίο αποτελεί το βαθύτερο υποθαλάσσιο σημείο αλλά και τη βαθύτερη τοποθεσία στον φλοιό του πλανήτη μας, με μέγιστο βάθος το εντυπωσιακό βάθος των 11.033 μέτρων (φανταστείτε το ύψος του Έβερεστ συν 2.000 περίπου μέτρα, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας).

Επιπλέον, το Google Earth Ocean προσφέρει δεδομένα, πληροφορίες και φωτογραφίες από 80 ή και περισσότερους οργανισμούς που ασχολούνται με το περιβάλλον των ωκεανών ενώ για τα «εγκαίνια»-παρουσίαση του νέου χαρακτηριστικού, το Google κάλεσε τον διασημότερο ίσως οικολόγο και πρώην υποψήφιο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ.

Εκτός του Ocean το Google Earth 5, προσφέρει τρισδιάστατη περιήγηση στον πλανήτη Άρη, το ψηφιακό ταξίδι στο χρόνο και την δυνατότητα δημιουργίας αφηγηματικής περιήγησης μέσα από το Google Earth.

Download: Google Earth 5.0 Beta


[via]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.