Asus Laptop με διπλή οθόνη αφής

Asus Laptop με διπλή οθόνη αφής

Κατά τη διάρκεια της CΕΒΙΤ 2009 η Asustek παρουσίασε ένα πρότυπο laptop με διπλή οθόνη, το οποίο εξαλείφει το πληκτρολόγιο επιτρέποντας την εισαγωγή δεδομένων μέσω τεχνολογίας που βασίζεται σε οθόνη αφής.

Οι δύο οθόνες αφής παρέχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται το laptop με διάφορους τρόπους, όπως δήλωσε η εταιρεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα κανονικό laptop, σαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ή ακόμα και σαν συσκευή πολυμέσων.

Η μία οθόνη μπορεί να μετατραπεί σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο για την εισαγωγή δεδομένων ενώ η άλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια κανονική οθόνη. Απενεργοποιώντας το εικονικό πληκτρολόγιο, το laptop μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένα e-book reader και να κρατηθεί σαν ένα κανονικό βιβλίο, οι σελίδες του οποίου αλλάζουν με ένα άγγιγμα ή χειρονομία.

Το laptop μπορεί, επίσης, να μετατραπεί σε μια συσκευή πολυμέσων, με τις δύο οθόνες να σχηματίζουν μια μεγαλύτερη εικόνα για ψυχαγωγία wide-screen.

Πάραυτα, το διπλής οθόνης laptop δεν αποτελεί πρότυπη ιδέα. Η One Laptop Per Child είχε ανακοινώσει πέρυσι τα σχέδιά της για ένα παρόμοιο laptop το οποίο θα περιλάμβανε και αυτό πληκτρολόγιο και δύο οθόνες αφής.

Όπως δήλωσε η Asustek, το συγκεκριμένο laptop βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και συνεχίζουν να το αναπτύσσουν. Σχέδια για την εμπορική του διάθεση ή την τιμή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

[via]