Βραχιόλι ηλιοθεραπείας

Ηλιοθεραπεία

Διάφανο βραχιόλι, το οποίο δείχνει πόση ώρα πρέπει κάθε άνθρωπος να κάθεται στον ήλιο χωρίς να έχει πρόβλημα να κινδυνεύσει από την ηλιακή ακτινοβολία, κατασκευάστηκε από Βρετανούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Στραθκλάιντ της Γλασκόβης. Όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, το βραχιόλι αυτό θα φοριέται όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία και όταν θα υπερβεί η ώρα έκθεσης μας στον ήλιο τα επιτρεπτά όρια από διάφανο θα γίνεται κόκκινο, και έτσι ο καθένας μας δεν θα κινδυνεύει να καεί και να πάθει καρκίνο του δέρματος.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητική ομάδα με ηγέτη τον καθηγητή Χημείας Άντριου Μίλς, ο οποίος δήλωσε πως: “υπάρχουν και άλλα παρόμοια βραχιολάκια που καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της έκθεσης, αλλά αυτό είναι τόσο ακριβές που κοκκινίζει ακριβώς πριν ξεκινήσει η διαδικασία εγκαύματος, άρα βλάβης, στο δέρμα”.

Το βραχιόλι αυτό είναι κατασκευασμένο από ένα λεπτό φιλμ και φοριέται στον καρπό, ενώ επιπλέον έχει δείκτες ανάλογα με τα χρώματα που αλλάζει. Από κίτρινο, γίνεται μπλε και όταν ο κίνδυνος αυξάνει γίνεται ροζ. Τέλος, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος του καθενός, προσαρμόζεται και δείχνει τις διαφορές και τον κίνδυνο, καθώς αποκτά την ευαισθησία που έχει και το εκτιθέμενο δέρμα.

Κοινοποιήστε στο Facebook