Κρατούσαν το κεφάλι σκύλου ζωντανό! (Video)

Κεφάλι σκύλου

Μπορεί ένα κεφάλι ζώου να ζήσει χωρίς το υπόλοιπο σώμα; Η απάντηση από τους επιστήμονες είναι απλή: ΝΑΙ αλλά μόνο για λίγο. Οι επιστήμονες λένε ότι ο εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί για περίπου δύο λεπτά αφού σταματήσει η καρδιά.

Ωστόσο ήταν ευρέως γνωστό ότι ο Σοβιετικός επιστήμονας στα τέλη της δεκαετίας του 1920 με το όνομα Sergei Brukhonenko πραγματικά κατάφερε να κρατήσει το αποκομμένο κεφάλι ενός σκύλου ζωντανό.

Το κεφάλι του σκύλου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είχε συνδεθεί με μια τεχνητή συσκευή καρδιάς-πνεύμονα που έδινε στο κεφάλι όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να διατηρηθεί στην ζωή. Στο Video βλέπουμε καθαρά ότι για να αποδείξουν ότι το κεφάλι λειτουργεί κανονικά του κάνουν μια σειρά από εξετάσεις (ρίχνει φως στα μάτια, χτυπάει σφυρί στο τραπέζι.. κλπ)

Από την ημέρα δημοσίευσης του video η επιστημονική κοινότητα έχει χωριστεί στα δύο. Αυτούς που δέχθηκαν την ιατρική δυνατότητα (???) και σε αυτούς που είδαν το video σαν αποτέλεσμα διαστροφής. Οι τελευταίοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Video μπορεί να είναι Σοβιετική προπαγάνδα ή απλά ιατρικά αδύνατο.

Εμείς να αναφέρουμε ότι μας προκαλεί σοκ το να βλέπουμε ζώα να θανατώνονται και να υποβάλλονται σε πειράματα, για σκοπούς που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα την επιστήμη.

Τα σχόλια δικά σας.

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook