Το νέο κλίμα στην Ελλάδα…

Climate SOS

Δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελλάδα προβλέπει το σχέδιο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως προς τις κλιματολογικές αλλαγές και τις αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες και εκτεταμένες πλημμύρες και πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τρεις θα είναι οι χώρες στη Μεσόγειο που θα έχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο κλιματολογικής αλλαγής, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, ενώ οι άλλες δύο δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από την Ισπανία και την Ιταλία, στις οποίες έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου, δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρές ζημίες σε καλλιέργειες και ελλείψεις σε πόσιμο νερό.

Στην Ελλάδα προβλέπονται αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 περίπου βαθμούς Κελσίου και φοβερή μείωση των βροχοπτώσεων, η οποία πιθανό να κυμαίνεται στα 30%-40% . Μετανάστευση πτηνών και άλλων ζώων προς τα βόρεια, και μόλις το 30% των ειδών θα παραμείνει στην ίδια περιοχή.  Οι πυρκαγιές και η ξηρασία θα δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ παράλληλα γύρω στους 10,000 έως 50,000 ανθρώπους τον χρόνο θα αντιμετωπίζουν πλημμύρες στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τέλος, οι ενεργειακές ανάγκες στην Αθήνα και στις άλλες μεγαλουπόλεις θα αυξηθούν κατά 30% καθώς και η ετήσια ζήτηση ηλεκτρισμού κατά 3,6%- 5,5%.

Όπως ρητά αναφέρεται στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρώπη θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα λόγω των κλιματολογικών αλλαγών με πολύ αρνητικά αποτελέσματα κυρίως στις βόρειες και μεσογειακές περιοχές. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό θα είναι όλοι λίγο-πολύ να προσέχουμε το περιβάλλον διότι αυτο είναι το σπίτι μας!

Κοινοποιήστε στο Facebook