“Τρίγωνο των Βερμούδων” η Β.Δ Πελοπόννησος

Ανεμοστρόβιλος

«Τρίγωνο των Βερμούδων» χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την βορειοδυτική Πελοπόννησο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, στην περιοχή αυτή υπάρχει ένας συνδυασμός μετεωρολογικών φαινομένων που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες εμφάνισης ισχυρών ανεμοστρόβιλων.

«Είναι μια περιοχή όπου βρέχει συχνά και η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» υποστηρίζει ο μετεωρολόγος στο Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη Μ. Σιούτας.

Και προσθέτει: «Η διέλευση βαρομετρικών χαμηλών, η διαφορά στην πίεση, η σχέση της θάλασσας με την ξηρά αλλά και το γεγονός ότι η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας γίνεται από τα δυτικά δημιουργούν εκ πρώτης όψεως ένα εκρηκτικό μείγμα που ευνοεί την εμφάνιση των ακραίων αυτών φαινομένων».

Όπως αναφέρουν τα Νέα, από την έρευνα του κ. Σιούτα και των συνεργατών του έχει προκύψει ότι οι ανεμοστρόβιλοι, οι οποίοι δημιουργούνται αρχικά πάνω από τη θάλασσα και στη συνέχεια εισβάλλουν στην ξηρά είναι και οι πιο επικίνδυνοι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάθε χρόνο εκδηλώνονται στη χώρα μας 20 ισχυροί ανεμοστρόβιλοι και στην περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.
Να σημειωθεί ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων φέρεται να είναι η περιοχή, όπου εξαφανίστηκε ένας μεγάλος αριθμός πλοίων και αεροπλάνων, υπό μυστηριώδεις συνθήκες και συνήθως χωρίς κανένα ίχνος.

Πηγή: cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook