Τρισδιάστατες φωτογραφίες από την FujiFilm

Fujifilm 3D Camera

Η Ιαπωνική FujiFilm θέλοντας να ξεχωρίσει στην σκληρή μάχη των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, φιλοδοξεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να κυκλοφορήσει μια νέα φωτογραφική μηχανή η οποία θα έχει την δυνατότητα να τραβήξει τρισδιάστατες φωτογραφίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ασχολείται με το project των 3d φωτογραφιών εδώ και 5 χρόνια.

Η συγκεκριμένη 3D Camera, που εκτός από λήψη φωτογραφιών υποστηρίζει και εγγραφή βίντεο,  χρησιμοποιεί δύο ίδιους φακούς και αισθητήρες για να τραβήξει δύο πανομοιότυπες φωτογραφίες οι οποίες στην συνέχεια με την βοήθεια ενός ειδικού επεξεργαστή συγχωνεύονται και παράγουν μια τρισδιάστατη εικόνα. Επίσης, η ψηφιακή μηχανή διαθέτει οθόνη 2,8 ιντσών 3D LCD έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών γυαλιών.

Το πλήρες πακέτο που παρουσιάστηκε στην έκθεση PMA 2009 περιέχει εκτός από την φωτογραφική μηχανή, και έναν ειδικό εκτυπωτή που έχει την δυνατότητα να εκτυπώνει τις τρισδιάστατες εικόνες. Δείτε το παρακάτω βιντεάκι στο οποίο ωστόσο το 3d εφέ δεν φαίνεται τόσο καλά όσο από κοντά με γυμνό μάτι.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.