Google Wave: Ο επανασχεδιασμός του email

Google Wave Inbox

Η επερχόμενη πέμπτη έκδοση της HTML, φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για τις web εφαρμογές. Η Google από χθες φρόντισε να μας δώσει μια αρκετά καλή εικόνα παρουσιάζοντας το Google Wave που ήδη έχει δημιουργήσει αίσθηση. Πίσω από τη νέα υπηρεσία βρίσκεται η ομάδα ανάπτυξης του Google Maps που δηλώνει ότι πρωταρχικός σκοπός της είναι να επανασχεδιάσει το email στη σύγχρονη εποχή και απ’ότι φαίνεται βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Το Wave θα τρέχει στους browsers αλλά και σε smartphones (android, iPhone) και βασικά είναι ένα ανοιχτό σύστημα επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο ή αλλιώς μια μίξη instant messaging (msn,gtalk), email, wiki,irc που κάνει πολύ πιο χρηστική και αποδοτική την επικοινωνία/εργασία μεταξύ των χρηστών.

Συγκεκριμένα ξεκινώντας ένα wave, μπορείτε να προσκαλέσετε κάποιο φίλο/φίλη για συζήτηση. Η εμφάνιση των μηνυμάτων και των δύο γίνεται σε πραγματικό χρόνο παρουσιάζοντας κάθε χαρακτήρα που γράφει ο συνομιλητής σας τη στιγμή που το γράφει χωρίς να περιμένετε να εμφανιστεί το μήνυμα μόλις τελειώσει την εγγραφή του και πατήσει enter. ‘Ολα τα waves αποθηκεύονται στο cloud και είναι προσβάσιμα από παντού ενώ μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους χρήστες.

Περισσότερα εδώ