Κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα

Γρίπη των χοίρων

Το πρώτο κρούσμα του ιού H1N1 (γρίπη των χοίρων) εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για έναν 19χρονο που επέστρεψε στη χώρα από τις ΗΠΑ και ο οποίος βρίσκεται στο Σισμανόγλειο. Πρόκειται για 19χρονο ταξιδιώτη που επέστρεψε στη χώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νεαρός εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Ευρισκόμενος στη Γενεύη, στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώθηκα πριν από λίγα λεπτά από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ότι στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ εξετάζεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να επαληθευτεί με τον δεύτερο έλεγχο, ο εντοπισμός στη χώρα μας του πρώτου κρούσματος του νέου ιού της γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

» Εφόσον υπάρξει και η τυπική επιβεβαίωση, σύμφωνα πάντα με τους διεθνείς κανονισμούς, θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.»

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ότι το ύποπτο περιστατικό βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και προστασία και κανένας απολύτως φόβος υπάρχει για τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Τελικά το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα και της δεύτερης εξέτασης, τα οποία επιβεβαίωσαν τα ευρήματα της πρώτης εξέτασης.

Έκτακτη σύσκεψη

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος επέστρεψε στην Αθήνα και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: in.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook