Οι πιο βρώμικες πόλεις στην Ευρώπη

London

Σε βασιλιά της βρωμιάς στην Ευρώπη αναδεικνύεται το Λονδίνο ενώ το Παρίσι έρχεται δεύτερο στην ίδια κατηγορία. Τρίτη στην κατηγορία της πιο βρώμικης ευρωπαϊκής πόλης είναι η Αθήνα. Στην έρευνα του Trip Advisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής κοινότητας στο διαδίκτυο, συμμετείχαν 2.376 ευρωπαίοι ταξιδιώτες.

«Όταν πήγα στο Λονδίνο», επισημαίνει ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, «έψαχνα ένα δοχείο απορριμμάτων στο Σταθμό Βικτώρια. Δεν μπορούσα να βρω έτσι ρώτησα έναν άνδρα της ασφάλειας και μου είπε να πετάξω ό,τι θέλω κάτω».

Το Λονδίνο, εκτός από την κατηγορία της βρώμικης πόλης, κερδίζει την πρώτη θέση στις κατηγορίες του χειρότερου φαγητού, των πιο κακοντυμένων κατοίκων και της πιο ακριβής ευρωπαϊκής πόλης. Αποζημιώνεται όμως, αποσπώντας το βραβείο της πόλης με την καλύτερη νυχτερινή ζωή, με τα καλύτερα δημόσια πάρκα και με τα περισσότερα αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο τουρίστας δωρεάν.

Το Παρίσι, από την άλλη, είναι η πιο υπερτιμημένη ευρωπαϊκή πόλη, η δεύτερη πιο ακριβή, η λιγότερο φιλική αλλά και η πόλη με τους πλέον καλόγουστους -στο ντύσιμο- κατοίκους (ακολουθούν η Ρώμη και η Μαδρίτη). Διάκριση αποσπά το Παρίσι και για το φαγητό. Η γαλλική κουζίνα θεωρείται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ως η καλύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η γαλλική πρωτεύουσα χάνει τον τίτλο της πλέον ρομαντικής πόλης από τη Βενετία.

Η πιο καθαρή πόλη στην Ευρώπη είναι η Κοπεγχάγη, ενώ η Βαρκελώνη κερδίζει την εντυπώσεις ως η πόλη με την καλύτερη αρχιτεκτονική(ακολουθούν η Ρώμη και το Λονδίνο). Στην ίδια κατηγορία-της αρχιτεκτονικής-η Βαρσοβία είναι ο μεγάλος χαμένος αφού ψηφίστηκε ως η πόλη με τη χειρότερη αρχιτεκτονική στην Ευρώπη. Το Δουβλίνο είναι η πόλη με τους πιο φιλικούς κατοίκους ενώ τα καλύτερα παζάρια γίνονται στην Πράγα.

Όσο για τις πιο βαρετές πόλεις στην Ευρώπη, πρώτες αναδείχτηκαν οι Βρυξέλλες και ακολουθούν η Ζυρίχη και το Δουβλίνο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κοινοποιήστε στο Facebook