Παγκόσμιο ρεκόρ για μπιφτέκια 312,5 κιλών

Μπιφτέκια

Ένα νέο ρεκόρ Guinness κατάφεραν να καταρρίψουν οι άνθρωποι των Σερρών, μετά από το ρεκόρ της μεγαλύτερης μπουγάτσας, εν όψη της γιορτής Βουβαλιού. Οι καλοφαγάδες Έλληνες κατάφεραν να ετοιμάσουν χιλιάδες βουβαλίσια μπιφτέκια από κρέας βουβαλιού, τα οποία είχαν βάρος 312,5 κιλά με αποτέλεσμα να κερδίσουν άξια τον τίτλο και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Τα μπιφτέκια που φτιάχτηκαν από συνεργασία 70 μαγείρων, περιείχαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, 60 κιλά κρεμμύδια, 30 κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά. Μετά το πλάσιμο και πριν ψηθούν τα μπιφτέκια έφταναν τα 426 κιλά.

Για να κερδίσουν όμως την θέση οι μάγειρες αυτοί έπρεπε να φτιάξουν πάνω από 250 κιλά μπιφτέκια, που τελικά όχι μόνο τα ξεπέρασαν αλλά φτιάξανε και πολλά παραπάνω, θέτοντας τον πήχη αρκετά ψηλά για την επόμενη κατάρριψη του συγκεκριμένου τίτλου. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πέρα από το σπάσιμο του ρεκόρ κατάφεραν να δώσουν και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που θα τους έκανε να ξεχωρίζουν και αυτό δεν είναι άλλο από το κρέας βουβαλιού που χρησιμοποίησαν, ένα κρέας που θεωρείται πολύ υγιεινό, είναι άπαχο και έχει ιδιαίτερη γεύση.