Το ποτό σημαντικός εχθρός για το βάρος

Ποτό

Σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ, που διεξήγαν Αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλή τον καθηγητή Μπένζαμιν Καμπαλέρο, η οποία δημοσιεύτηκε στο διατροφολογικό περιοδικό “American Journal of Clinical Nutrition”, για να χάσουμε βάρος είναι πολύ σημαντικότερο το τι πίνουμε παρά το τι τρώμε.

Συγκεκριμένα στην μελέτη αυτή, που συμμετείχαν 810 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 25-79 ετών, οι επιστήμονες εξέτασαν το πως σχετίζεται η λήψη θερμίδων με την απώλεια βάρους και είδαν πως η μείωση στην κατανάλωση θερμίδων από τα ποτά έχει μεγαλύτερη θετική επίπτωση στην απώλεια βάρους απ’ότι η μείωση στην κατανάλωση θερμίδων από το φαγητό. Επομένως, ως βασικό συμπέρασμα της μελέτης αυτής, είναι πως δεν έχουν όλες οι θερμίδες το ίδιο αποτέλεσμα για το πάχος και έτσι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στις “υγρές” θερμίδες παρά στις “στερεές”.

Τα ποτά που σχετίζονται σημαντικά με την αύξηση βάρους είναι όσα περιέχουν ζάχαρη, όπως π.χ. είναι τα αναψυκτικά ή οι χυμοί. Επίσης παχυντικά αλλά σε μικρότερο βαθμό, θεωρούνται τα λεγόμενα διαιτητικά που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες καθώς και τα αλκοολούχα.

Τέλος, τα υγρά που περιέχουν ζάχαρη και τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση τους έχει αυξηθεί κατά έναν μεγάλο βαθμό, σχετίζονται με την επιδημία της παχυσαρκίας, που πλήττει την πλειονότητα των ενηλίκων και αποτελεί πιθανή αιτία προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης.

Κοινοποιήστε στο Facebook