Windows 7 RC Download

Windows 7 Install

Η Microsoft κυκλοφόρησε και επίσημα την τελική δοκιμαστική έκδοση (Release Candidate) του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη όχι μόνο στους συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN και TechNet αλλά και σε οποιονδήποτε χρήστη θέλει να την δοκιμάσει.

Μάλιστα η Microsoft προσφέρει τα Windows 7 RC δωρεάν για χρήση έναν ολόκληρο χρόνο, δηλαδή για παράδειγμα όποιος κατεβάσει την συγκεκριμένη έκδοση σήμερα θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει μέχρι και την 1η Ιουνίου 2010.

Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά:

– XP Mode μέσω του οποίου μπορούν να τρέξουν εφαρμογές των Windows XP μέσα από το περιβάλλον των Windows 7, χωρίς προβλήματα συμβατότητας. Για να το ενεργοποιηθεί πρέπει να γίνει επιπρόσθετη εγκατάσταση.
– Νέα Windows Themes για την βελτίωση της εμφάνισης του λειτουργικού συστήματος για να ταιριάζει με τα γούστα του κάθε χρήστη.
– Remote Media Streaming: Νέο feature που επιτρέπει συγχρονισμό δύο υπολογιστών μέσω Internet, οι οποίοι τρέχουν Windows 7 και έχουν λογαριασμό Windows Live ID, για πρόσβαση σε multimedia υλικό που υπάρχει εγκατεστημένο σε έναν εκ των δυο.
– Μεγαλύτερη υποστήριξη συσκευών μέσα από το Device Stage.
– Νέες υποστηριζόμενες κινήσεις για λειτουργία Touch.
– Βελτιωμένη λειτουργία αναζήτησης.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για να τρέξετε τα Windows 7 είναι:

– Επεξεργαστής 1GHz 32-bit ή 64-bit
– 1GB RAM μνήμη
– 16GB χώρο στον σκληρό δίσκο (ή 20GB για χρήστες της έκδοσης για 64-bit)
– Κάρτα γραφικών που υποστηρίζει DirectX 9 με WDDM 1.0 ή ανώτερο

*Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Windows 7 σε κατάσταση XP (Windows XP Mode), ώστε να μπορείτε να τρέχετε προγράμματα των Windows XP, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2GB μνήμη και 15GB επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ενώ ο επεξεργαστής θα πρέπει να υποστηρίζει hardware virtualization.

Κυκλοφορία τελικής έκδοσης

Οι εκτιμήσεις για την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης των Windows 7 μιλούν Ιανουάριο του 2009, ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Acer, στις 23 Οκτωβρίου θα έχουμε τους πρώτους υπολογιστές της Acer με λειτουργικό σύστημα Windows 7.

Windows 7 RC Download

Η Microsoft συνιστά σε όσους έχουν τη beta έκδοση των Windows 7 (build 7000), να  προχωρήσουν σε backup των δεδομένων τους και σε επανεγκατάσταση της νέας έκδοσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκατασταθούν ξανά όλες οι εφαρμογές αφού δεν υπάρχει επίσημα δυνατότητα αναβάθμισης από τη beta στην RC έκδοση (build 7100).

Μέσα από το παρακάτω link, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θα κατεβάσετε την 32bit έκδοση ή την 64bit έκδοση, ενώ παράλληλα θα σας δοθεί και το κλειδί για την ενεργοποίηση της δοκιμαστικής έκδοσης. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό καθώς αν δε γίνει η ενεργοποίηση, το σύστημα θα προχωρά σε restart κάθε 2 ώρες από τη 1η Μαρτίου 2010 μέχρι και τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου.