Samsung Crest Solar: Ηλιακό κινητό

Samsung Crest SolarΗ Samsung ανακοίνωσε το Crest Solar, το πρώτο της κινητό τηλέφωνο που τροφοδοτείται με ενέργεια από τον ήλιο. Οι χρήστες του νέου κινητού μπορούν να φορτίσουν τη συσκευή τους όπου κι αν βρίσκονται, αρκεί… να μην έχει συννεφιά.

Το Crest Solar θα αρχίσει να διατίθεται άμεσα σε διάφορες αγορές, μεταξύ των οποίων η ινδική, η ευρωπαϊκή και οι αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Χάρη στην ηλιακή ενέργεια, το Samsung Crest Solar λύνει την πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας ή της ασταθούς παροχής της, κυρίως σε αγροτικές περιοχές. Με μία ώρα ηλιακής φόρτισης το τηλέφωνο παρέχει 5 έως 10 λεπτά ομιλίας.

Το Crest Solar διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός συνήθους κινητού τηλεφώνου, όπως ραδιοφωνικό δέκτη FM, MP3 ring tones και παιχνίδια, αλλά και ειδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με την αγορά στην οποία απευθύνεται, όπως, για παράδειγμα, έλεγχο εισερχομένων κλήσεων για τους ποδηλάτες στη νοτιοανατολική Ασία, ώστε να μην αποσπώνται, με κίνδυνο να τους συμβεί ατύχημα, αλλά και προειδοποίηση για την ώρα της προσευχής.

[via]