Καθημερίνο σεξ για καλύτερο σπέρμα

Σπερματοζωάρια

Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στο Αμστερνταμ, το καθημερινό σεξ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος, διότι η καθημερινή εκσπερμάτωση για διάστημα μιας εβδομάδας μειώνει τις γενετικές βλάβες στα σπερματοζωάρια, γεγονός που σύμφωνα με άλλη μελέτη αυξάνει και την πιθανότητα επιτυχούς σύλληψης.

Η έρευνα έγινε με 118 Αυστραλούς εθελοντές με χαμηλή ποιότητα σπέρματος, από τον Δρ Ντέιβιντ Γκρίνινγκ και τους συνεργάτες του στο ιδιωτικό ινστιτούτο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Sydney IVF. Ουσιαστικά οι 118 άνδρες της μελέτης έκαναν καθημερινά σεξ για διάστημα μιας εβδομάδας και μετά από τις 7 αυτές ημέρες, τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 81% των εθελοντών εμφάνισε μέση αύξηση 12% στα υγιή σπερματοζωάρια.

Επομένως, οι ερευνητές αυτοί συνιστούν, οι άνδρες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί καλό θα ήταν να έχουν καθημερινές σεξουαλικές επαφές για περίπου μια εβδομάδα πριν από την ωορρηξία της συντρόφου τους. Γεγονός που έρχεται σε αντίθεση βέβαια με όσα προτάσσει η εφαρμογή εξωσωματικής γονιμοποίησης, η οποία συστήνει αποχή από το σεξ, για να αυξηθεί ο όγκος του σπέρματος και η πυκνότητα των σπερματοζωαρίων.

Η νέα μελέτη, όμως, πιστεύει πως η παραμονή των σπερματοζωαρίων μέσα στο σώμα αυξάνει τις βλάβες στο DNA τους.

Τέλος, ο Δρ Γκρίνινγκ σχολιάζει στο AFP: “Ο βέλτιστος αριθμός ημερών εκσπερμάτωσης ίσως είναι περισσότερο ή λιγότερο από επτά ημέρες, όμως το διάστημα της μιας εβδομάδας φαίνεται εφικτό και επιθυμητό. Φαίνεται ασφαλές το συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια με σχετικά φυσιολογικές παραμέτρους σπέρματος πρέπει να κάνουν σεξ καθημερινά έως και για μια εβδομάδα πριν από την ωορρηξία”.

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games