5χρονος με αλλεργία σε οποιαδήποτε τροφή

Kaleb Bussenschutt

Μπορεί να ακούγεται απλό, σκεπτόμενοι πως 1 στα 20 παιδιά πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, αλλά στην περίπτωση του 5χρονου Kaleb Bussenschutt δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο μικρός από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας πάσχει από μία σπάνια αλλεργία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το στομάχι του να μην δέχεται κανενός είδους τροφή.

Ακόμα και οι Αυστραλοί γιατροί που προσπάθησαν αρκετά να βρουν μια λύση στο πρόβλημα του, ξεκινώντας με διάφορα τεστ, δεν μπόρεσαν να βγάλουν κάποια άκρη. Ουσιαστικά του πρόβλημα του μικρού ξεκίνησε με την διακοπή του θηλασμού και έτσι ο 5χρονος Καλέμπ πάσχει από πολλαπλές τροφικές αλλεργίες με αποτέλεσμα το σώμα του να μην μπορεί να δεχθεί κανένα φαγητό.

Μέχρι όμως να διαπιστώσουν τι ακριβώς του συνέβαινε οι γιατροί χορηγούν στο παιδί το Elecare, το οποίο είναι ένα υποκατάστατο τροφής με θρεπτικά συστατικά και ασβέστιο, με ειδική συσκευή, μέσω του αφαλού του, η οποία στέλνει την “τροφή” απευθείας στο στομάχι του για διάστημα 20 ωρών ανά ημέρα. Το μόνο που μπορεί να δεχθεί ο Καλέμπ είναι το νερό και ένα είδος λεμονάδας.

Όπως δηλώνει η μητέρα του: “Όλοι οι γιατροί μου λένε ότι ο Καλέμπ είναι ένα πολύ περίπλοκο παιδί. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στην περίπτωσή του”.

Γενικότερα αυτό το πρόβλημα υγείας του μικρού έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα, αφού η οικογένεια αναγκάζεται να βγαίνει σπάνια για φαγητό έξω και όταν συμβαίνει αυτό ο μικρός τρώει μόνο τριμμένο πάγο.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το ότι οι γονείς του στην προσπάθεια να κάνουν έρευνα για να βρεθεί μια λύση, σχεδιάζουν μία φιλανθρωπική ποδηλατοδρομία από τη Μελβούρνη στην Αδελαΐδα την επόμενη χρονιά και έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα (www.kalebsjourney.org) για να συγκεντρώσουν χρήματα για την έρευνα.

Ο 5χρονος Καλέμπ Μπασενσάτ, ο οποίος κατοικεί στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας με την οικογένεία του, έχει μία σπάνια αλλεργία, λόγω της οποίας το στομάχι του δε δέχεται κανενός είδους τροφή.
Οι Αυστραλοί γιατροί είναι έκπληκτοι με την περίπτωση του 5χρονου. Του έκαναν διάφορα τεστ, αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη.
Τα προβλήματα για το μικρό Καλέμπ άρχισαν από τη στιγμή που η μητέρα του τον απέκοψε από το μητρικό γάλα.
Ο 5χρονος πάσχει από πολλαπλές τροφικές αλλεργίες και γι’ αυτό το σώμα του δεν μπορεί να δεχθεί το φαγητό. “Όλοι οι γιατροί μου λένε ότι ο Καλέμπ είναι ένα πολύ περίπλοκο παιδί. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στην περίπτωσή του” ανέφερε η μητέρα του.
Οι τροφικές αλλεργίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο αφού εμφανίζονται σε 1 στα 20 παιδιά, αλλά η περίπτωση του Καλέμπ είναι πέρα από κάθε εξήγηση.

Μέχρι να διαπιστώσουν τις αιτίες της κατάστασης αυτής, οι γιατροί χορηγούν στο παιδί το Elecare, το οποίο είναι ένα υποκατάστατο τροφής με θρεπτικά συστατικά και ασβέστιο, με ειδική συσκευή, μέσω του αφαλού του, η οποία στέλνει την “τροφή” απευθείας στο στομάχι του για διάστημα 20 ωρών ανά ημέρα. Το μόνο που μπορεί να δεχθεί ο Καλέμπ είναι το νερό και ένα είδος λεμονάδας.
Όταν η οικογένεια τρώει έξω -πράγμα σπάνιο για ευνόητους λόγους- ο Καλέμπ τρώει μόνο τριμμένο πάγο.
Οι γονείς του 5χρονου σχεδιάζουν μία φιλανθρωπική ποδηλατοδρομία από τη Μελβούρνη στην Αδελαΐδα την επόμενη χρονιά και έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα (www.kalebsjourney.org) για να συγκεντρώσουν χρήματα για έρευνα.

Κοινοποιήστε στο Facebook