Δασκάλα κυοφορεί 12 παιδιά

Εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα Sun, μια δασκάλα από την Τυνησία της οποία το όνομα παραμένει άγνωστο, κυοφορεί όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 12 παιδιά με μία εγκυμοσύνη. Η πανευτυχής μάνα πρόκειται να γεννήσει έξι αγόρια και έξι κορίτσια, και να διεκδικήσει μία θέση στο Βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Η εγκυμοσύνη της ήταν αποτέλεσμα θεραπείας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δηλαδή ακολούθησε θεραπεία που ενεργοποίησε την παραγωγή ωαρίων, επειδή είχε ήδη υποστεί πολλαπλές αποβολές. Η θεραπεία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην ελέγχεται ο αριθμός των ωαρίων, όπως με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Παρόλο που η γυναίκα αυτή κατάφερε να μείνει έγκυος, Βρετανοί ειδικοί σε θέματα γονιμότητας υποστήριξαν ότι η εγκυμοσύνη αυτή ενέχει τεράστιους κινδύνους. Όπως δήλωσε ο ο καθηγητής Μαρκ Χάμιλτον, της βρετανικής Ενωσης Γονιμότητας: “Το γεγονός ότι θα φέρει στον κόσμο δώδεκα παιδιά είναι καταπληκτικό”. Από την άλλη μεριά η ίδια η μάνα δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως αισθάνεται καλά και ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της τα παιδιά της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του πατέρα στην εφημερίδα της Γκάφσα, εν ονόματι Μαρουάν, αρχικά πίστευαν πως θα αποκτήσουν δίδυμα, και όταν έμαθαν την πραγματικότητα για τα δωδεκάδυμα έμειναν έκθαμβοι.

Παρόλο που η μητέρα έχει εκφράσει ότι θέλει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, οι γιατροί το απέρριψαν εξαρχής.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση της Τυνησίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια του Μαρουάν.

Άλλες γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλά μωρά σε μια εγκυμοσύνη μέχρι τώρα ήταν η Νάντια Σουλεϊμάν από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η οποία τον Ιανουάριο, εξέπληξε την επιστημονική κοινότητα γεννώντας οκτώ υγιή μωρά. Επίσης, η 26χρονη Νουάλα Κόνγουεϊ από το Ντουναμόρ έφερε στον κόσμο έξι μωρά, τέσσερα κορίτσια και δύο αγόρια τον Μάιο, ένα εκ των κοριτσιών της οποίας, δυστυχώς απεβίωσε στις αρχές Ιουλίου.