Βάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ 2009

Βάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ 2009

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις βάσεις να κινούνται ανοδικά.

Άνοδος παρουσιάζουν οι βάσεις για τις παιδαγωγικές, τις φυσικομαθηματικές και τις πολυτεχνικές σχολές, ενώ σε υψηλό επίπεδο κινείται όπως πάντα η ιατρική.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πτώση παρατηρείται στις νομικές και φιλολογικές σχολές και αυξομειώσεις στις οικονομικές.

Έκπληξη αποτελεί η μεγάλη πτώση που παρατηρείται σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, οι οποίες τις προηγούμενες χρονιές συγκέντρωναν τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Άλμα των βάσεων για την εισαγωγή σε Πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές και άνοδος στις ιατρικές και παιδαγωγικές σχολές είναι το χαρακτηριστικό των φετινών βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα και Τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 10 το πρωί, να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (http://www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν αυθημερόν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που αμφισβητούν τις βαθμολογίες τους, μπορούν να ελέγξουν τα γραπτά τους το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, αφού υποβάλουν σχετική αίτηση τον Σεπτέμβριο.

Βάσεις 2009

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

ΤΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια του 10%

ΤΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια του 10%

ΑΕΙ από εσπερινά Γενικά Λύκεια του 90%

ΤΕΙ από εσπερινά Γενικά Λύκεια του 90%

ΤΕΙ από ημερήσια TEE

TEI από εσπερινά ΤΕΕ

ΤΕΙ από ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)

*Σε περίπτωση που τα παραπάνω κείμενα δεν εμφανίζονται σωστά, επιλέξτε από την γραμμή εργαλείων View -> Encoding -> Greek.

  • Εναλλακτικά, για να δείτε τις βάσεις πατήστε εδώ

Πηγή: news247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook