Μηλόπιτα 20 μέτρων & 333 κιλών πάει για Γκίνες

Μηλόπιτα

Μια τεράστια μηλόπιτα μήκους 20 μέτρων, πλάτους 65 εκατοστών και βάρους 333 κιλών και 33 γραμμαρίων κατάφεραν να παρασκευάσουν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων του Πολιτιστικού Οργανισμού του τοπικού Δήμου στην Αγιά Λάρισας διεκδικώντας μια θέση στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο προαύλειο του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου, στο πλαίσιο της Γιορτής Μήλου την Κυριακή το βράδυ, όπου πλήθος κόσμου παρευρέθη με σκοπό να δει αυτό το γλυκό δημιούργημα και να δοκιμάσει λίγο, παρά τη βροχή που συχνά πυκνά έπεφτε και απείλησε την προσπάθεια να διαφημισθούν ακόμα περισσότερο τα μήλα της Αγιάς αλλά και να μπει η εν λόγω μηλόπιτα στο βιβλίο Γκίνες.

Μηλόπιτα στην Αγία ΛάρισαςΜε αγωνία περιμένουν τώρα όλοι να αποσταλεί στα γραφεία Γκίνες στο Λονδίνο ο σχετικός φάκελος, που θα περιλαμβάνει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται, ώστε να γίνει αποδεκτό το ρεκόρ, και το “apple crumble” της Αγιάς να αναγνωριστεί ως πραγματικά το μεγαλύτερο του κόσμου.

Για να παρασκευαστεί το τεράστιο αυτό γλύκισμα, χρειάστηκαν τα παρακάτω υλικά:

240 κιλά από τα καλύτερα μήλα της Αγιάς, 40 κιλά βούτυρο, 50 κιλά αλεύρι και 65 κιλά ζάχαρη, ενώ συμμετείχαν ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της Αγιάς, ζαχαροπλάστες του Σωματείου Ζαχαροπλαστών νομού Λάρισας, διακεκριμένοι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τα εργαστήρια παραδοσιακών γεύσεων της Αγιάς «Γιαμ», «Θεονία» και ο Συνεταιρισμός Γυναικών Γερακαρίου.

Υπάλληλοι του Δήμου, τοπικοί Σύλλογοι Γυναικών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, εθελοντές δημότες, οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η τοπική Αστυνομία, κριτές και μάρτυρες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Λάρισας, ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής της «Κουζίνας της Μαμάς» κ. Ευτύχης Μπλέτσας ήταν στη διάθεση των διοργανωτών και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η Μηλόπιτα ψήθηκε σε ειδικό φούρνο 20 μέτρων, που μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό ήταν ευγενική χορηγία των Μύλων Καπλανίδη και της εταιρίας Γκουνέλας.

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook