Μην απαντάτε σε SMS από άγνωστους αριθμούς

SMS

Να αποφεύγουμε την απάντηση με οποιονδήποτε τρόπο (είτε με γραπτά μηνύματα sms είτε με φωνητική κλήση), συνιστούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αν λάβουμε μηνύματα, όσο δελεαστικά και αν είναι, από άγνωστους αριθμούς.

Αφορμή για την οδηγία αυτή στάθηκε ένα περίεργο μήνυμα που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και λέει επί λέξει: «Σε είδα στην καφετέρια το Σάββατο και μου άρεσες πολύ. Το τηλέφωνο μου το έδωσε ένας φίλος σου. Είσαι ακόμη διαθέσιμος;».

Η απάντηση σε αυτό το μήνυμα αυτομάτως θα ανοίξει το δρόμο σε μια σειρά χρεώσεων στο κινητό μας για συμμετοχή σε κεκαλυμμένα παιχνίδια ή τηλεφωνικά ραντεβού. Οι εταιρείες που διακινούν τέτοια μηνύματα έχουν έδρα στο εξωτερικό (συνήθως τα νησιά Κέιμαν) και όποιος πέσει στην απάτη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για φουσκωμένους λογαριασμούς.

Η Vodafone εφιστά την προσοχή μας να μην απαντάμε σε άγνωστους αριθμούς, εξηγώντας ότι ως αποστολέας μηνυμάτων μπορεί να εμφανίζεται οποιαδήποτε επωνυμία ή αριθμός, ο οποίος να μοιάζει με κανονικό αριθμό κινητού τηλεφώνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο πραγματικός αποστολέας του μηνύματος, ενώ συνήθως ο χρήστης δεν μπορεί να δει τον πραγματικό προορισμό στον οποίο μπορεί να οδηγεί ο αριθμός αυτός (π.χ. υπηρεσία υψηλών χρεώσεων, διεθνής αριθμός κ.λπ.). Το ίδιο συνιστά και η COSMOTE ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προχώρησε στη φραγή εισερχομένων μηνυμάτων από κέντρα μηνυμάτων του εξωτερικού.

Πηγή: apogevmatini.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook