Νέα iPod με κάμερα και χαμηλότερες τιμές

New iPod

Νέα iPod Νano εξοπλισμένα με κάμερα, καθώς και καινούργια iPod Touch με διπλάσια χωρητικότητα και χαμηλότερες τιμές παρουσίασε χθες ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς στο Σαν Φρανσίσκο.

Ήταν η πρώτη δημόσια παρουσία του Τζομπς μετά την πεντάμηνη περιπέτεια της υγείας του, που τον κράτησε μακριά από τα καθήκοντά του στην εταιρεία.

Τα νέα Nano διαθέτουν κάμερα και μικρόφωνο, μεγαλύτερη οθόνη και πωλείται σε χαμηλότερη τιμή, ενώ είναι τα πρώτα iPod που εξοπλίζονται με ραδιόφωνο FM. Το Nano αποτελεί το πιο πετυχημένο μοντέλο iPod της Apple με πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων παγκοσμίως. Το μοντέλο των 8GB κοστίζει 149 δολάρια και αυτό των 16GB 179 δολάρια (20 δολάρια λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο).

Όλες οι τιμές αφορούν την αμερικανική αγορά. Οι αντίστοιχες για την Ελλάδα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Τα νέα iPod Touch με την οθόνη αφής απέκτησαν μεγαλύτερη χωρητικότητα και ταχύτητα, δυνατότητα φωνητικών εντολών και χαμηλότερες τιμές. Συγκεκριμένα, το μοντέλο των 8GB κοστίζει 199 δολάρια, των 32GB 299 δολάρια και των 64GB 399 δολάρια.

Ακόμα, το iPod Shuffle τώρα βγαίνει σε δύο εκδοχές, αυτή των 2GB κοστίζει 59, ενώ των 4GB παραμένει στα 70 δολάρια. Επίσης, η Apple λανσάρει νέα χρώματα στο συγκεκριμένο μοντέλο: εκτός των μαύρου και ασημί, τώρα θα το βρείτε σε μπλε, πράσινο και ροζ, ενώ μπορείτε να αγοράσετε ακουστικά με το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο και από άλλες τέσσερις κατασκευαστές.

Τέλος, το iPod Classic βγαίνει πλέον μόνο σε μοντέλο των 160 GB έναντι 249 δολαρίων.

Αλλαγές έγιναν και στο iTunes, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και πρόγραμμα διαχείρισης των iPod και iPhone.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κοινοποιήστε στο Facebook