Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το σεξ vol4

Έρωτας

Σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες έρευνες σχετικά με το σεξ που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο, οι οποίες υπόσχονται καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Το καλό σεξ βελτιώνει την απόδοση στην εργασία

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το καλό σεξ μπορεί να διορθώσει τα πάντα, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο αποδοτικούς και πιο συνεργάσιμους στο γραφείο.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 40.000 άτομα, προέκυψε ότι μετά το σεξ απελευθερώνονται χημικές ουσίες του εγκεφάλου, που ενισχύουν τα συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης. Αυτό με τη σειρά του μεταφέρεται στο χώρο εργασίας, όπου τα συγκεκριμένα συναισθήματα ευνοούν την επικοινωνία και την επαγγελματική απόδοση.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε πεσμένοι λόγω της απογοητευτικής κατάστασης στη δουλειά, δοκιμάστε να «εργαστείτε» λίγο στην κρεβατοκάμαρα. Συν τοις άλλοις ο σύντροφός σας θα χαρεί πολύ για αυτή τη «συνεργασία».

Η μαριχουάνα «ρίχνει» την ανδρική σεξουαλικότητα

Οι άνδρες, που καπνίζουν μαριχουάνα καθημερινά, έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον οργασμό τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν καπνίζουν, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη που έγινε σε δείγμα 8.656 ατόμων.

Άλλοι καπνιστές είχαν το αντίθετο πρόβλημα, αφού είχαν πρόωρη εκσπερμάτιση σε ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από τους μη καπνιστές, υποστηρίζει ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Marian Pitts, από το Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης.

Παρά το γεγονός πάντως ότι πολλοί άνδρες καπνιστές αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, οι χρήστες μαριχουάνα βρέθηκε ότι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους σε διάστημα ενός χρόνου από τους άνδρες που δεν καπνίζουν.

Οι άνδρες περνούν 45 λεπτά την ημέρα γλυκοκοιτάζοντας το ασθενές φύλο

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι άνδρες περνούν μέχρι και 45 λεπτά την ημέρα, που μεταφράζεται σε 11 ημέρες το χρόνο, απλά και μόνο κοιτάζοντας τις γυναίκες.

Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ολόκληρη η μέρα περιλαμβάνει 24 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες αφιερώνουν μόνο το 1 / 32 της ημέρας στο να γλυκοκοιτάζουν τις γυναίκες.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι οι άνδρες είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν το 20% του χρόνου εργασίας, ή μέχρι και 1,7 ώρες καθημερινά, απλά χαζεύοντας.

Πολλά ζευγάρια κάνουν ελεύθερο σεξ επειδή ντρέπονται να αγοράσουν προφυλακτικά

Ένας στους 10 άνδρες δηλώνει ότι είχε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη επειδή ήταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση να αγοράσει προφυλακτικά από το φαρμακείο. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα, που έγινε στην Ουάσιγκτον.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η αγορά προφυλακτικών από ένα κεντρικό φαρμακείο μπορεί να προκαλέσει αμηχανία.

Μάλιστα ένας στους τέσσερις έχει μπει στον κόπο να πάει έξω από ένα φαρμακείο, αλλά επειδή ντράπηκε πολύ να μπει και να ζητήσει προφυλακτικά τελικά έφυγε άπρακτος. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα προϊόντα, όπως ταμπόν και τεστ εγκυμοσύνης.

Οι ερωτευμένοι «τυφλοί» στην ομορφιά

Σοφά αποδεικνύονται τα λόγια του Σαίξπηρ ότι ο «έρωτας είναι τυφλός». Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ερωτευμένοι δίνουν λιγότερη οπτική προσοχή σε ελκυστικά άτομα του αντίθετου φύλου.

Η διαπίστωση αυτή μπορεί να εξηγήσει γιατί όσοι είναι ήδη πολύ ερωτευμένοι δεν αναζητούν άλλους, ενδεχομένως καλύτερους, συντρόφους.

Προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι όσοι είναι αφοσιωμένοι σε μία σχέση δίνουν πολύ λιγότερη σημασία στην πιθανότητα ενός νέου συντρόφου.

«Αυτό που δείχνουν οι έρευνες αυτές είναι ότι η ρομαντική αγάπη εξυπηρετεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο, μετριάζοντας τη φυσική επιθυμία μας να εστιάζουμε την προσοχή μας σε εκπροσώπους του αντίθετου φύλου, και να αναζητούμε τον καλύτερο διαθέσιμο σύντροφο», δήλωσε ο Joseph Forgas, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ.

Το καθημερινό σεξ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι το σεξ σε καθημερινή βάση βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος.

Η μελέτη έγινε σε κλινική γονιμότητας στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας σε 118 άνδρες, που είχαν προβλήματα με τα σπερματοζωάριά τους. Από τους συμμετέχοντες το 81% έδειξε σημάδια βελτίωσης μετά το καθημερινό σεξ για διάστημα μίας εβδομάδας.

Η θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι το σπέρμα, που μένει στους όρχεις για πάρα πολύ καιρό, έχει περισσότερες πιθανότητες βλάβης, κάτι που μειώνει έτσι την ποιότητα, την ποσότητα, τη βιωσιμότητα και την κινητικότητα του σπέρματος.

Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το σπέρμα, όπως το αλκοόλ, τα ζεστά μπάνια, οι σάουνες, οι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τα προϊόντα καπνού, τα φυτοφάρμακα και τα ναρκωτικά.

Το κόκκινο κρασί ανεβάζει τη λίμπιντο

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι σεξουαλικές ορμές είναι πιο έντονες στις γυναίκες που προτιμούν το κόκκινο κρασί σε σύγκριση με εκείνες που επιλέγουν άλλα αλκοολούχα ποτά.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής, έγινε από καθηγητές του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας σε δείγμα 800 γυναικών, ηλικίας από 18 έως 50 ετών.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το τι συνηθίζουν να πίνουν: κόκκινο κρασί, άλλα αλκοολούχα ποτά ή καθόλου αλκοόλ και κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του ενδιαφέροντός τους για το σεξ.

Κατά μέσο όρο οι γυναίκες που έπιναν ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα είχαν 27,3 μονάδες, ενώ όσες έπιναν άλλα ποτά 25,9 και εκείνες που απείχαν από το αλκοόλ είχαν 24,4 μονάδες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια πιθανή σχέση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης κόκκινου κρασιού και της σεξουαλική διάθεσης. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι: οι γυναίκες με πιο ανεβασμένη λίμπιντο τείνουν να πίνουν κόκκινο κρασί ή το κόκκινο κρασί έχει πραγματικά επιπτώσεις στα σεξουαλικά ένστικτα μιας γυναίκας;

Αφρική: Η ανδρική περιτομή δε μειώνει τη σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών

Έρευνα που έγινε στην Ουγκάντα κατέγραψε τη σεξουαλική ικανοποίηση 455 γυναικών, ηλικίας 15- 49 ετών, οι οποίες είχαν σχέση με άνδρες που έκαναν περιτομή.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από τις γυναίκες πριν και μετά την περιτομή για να διαπιστώσουν τις αλλαγές στη σεξουαλική ικανοποίηση.

Περίπου το 57% των γυναικών δεν ανέφερε αλλαγή στη σεξουαλική ευχαρίστηση ενώ το 39% δήλωσε ότι είδε βελτίωση. Συνολικά μόνο το 3% ανέφερε μικρότερη ικανοποίηση.

Την ίδια στιγμή τρεις νέες μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες, που έχουν κάνει περιτομή, έχουν μειωμένες κατά 50-60% πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό HIV από τη σύντροφό τους. Όπως αποδείχθηκε όμως δεν προστατεύεται με τον ίδιο τρόπο από τον ιό και η σύντροφός τους.

Το «τράβηγμα» εξίσου αποτελεσματικό με το προφυλακτικό

Η μέθοδος να «τραβιέται» ο άνδρας πριν την εκσπερμάτιση είναι εξίσου αποτελεσματική με τη χρήση προφυλακτικού τουλάχιστον όσον αφορά την αντισύλληψη. Αυτό υποστηρίζει έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Contraception.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το «τράβηγμα» οδηγεί σε ποσοστό 18% σε εγκυμοσύνη έναντι ποσοστού 17%, που ισχύει για τη χρήση των προφυλακτικού.

Η επικεφαλής της έρευνας, Rachel K. Jones, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της ήθελαν να δημοσιευτεί η μελέτη, γιατί η μέθοδος του «τραβήγματος» απορρίπτεται επειδή ακριβώς οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι είναι σα να μην χρησιμοποιούν καθόλου αντισύλληψη.

Από την άλλη εκπαιδευτικοί και γιατροί εκφράζουν φόβους ότι το μήνυμα αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους εφήβους να εγκαταλείψουν εντελώς τα προφυλακτικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε αντίθεση με τα προφυλακτικά, το «τράβηγμα» δεν προλαμβάνει τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και τις μολύνσεις.

men24.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games