Το Tetris μας κάνει εξυπνότερους

Tetris

Ένα από τα κλασικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, το Tetris, εκτός από την ψυχαγωγία που προσφέρει στους παίκτες μπορεί να αυξάνει τη δύναμη του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Έρευνες κατέδειξαν ότι το Τetris, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα απλό παιχνίδι σε σχέση με τα εξελιγμένα παιχνίδια που κυκλοφορούν σήμερα, μπορεί να βοηθήσει στην οξύνοια των παικτών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε πειράματα που έγιναν σε νεαρά κορίτσια, από τα οποία ζητήθηκε να παίξουν το κλασικό puzzle παιχνίδι, μισή ώρα την ημέρα για τρεις μήνες.

Οι έρευνες έδειξαν ”δομικές αλλαγές” σε σημεία του εγκεφάλου της κάθε παίκτριας οι οποίες σχετίζονται με “την κίνηση, τη σκέψη, την αιτιολόγηση, την ομιλία και την επεξεργασία δεδομένων” σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι επιστήμονες από το Δίκτυο Έρευνας του Εγκεφάλου, στην Αλμπουκέρκη των ΗΠΑ πιστεύουν, επίσης, ότι παίζοντας με το παιχνίδι ο παίκτης μπορεί να αυξήσει τη νοητική του απόδοση. Παράλληλα, σύμφωνα με το νευροψυχολόγο Δρ. Ρεξ Γιουνγκ, το παιχνίδι “αυξάνει τη φαιά ουσία σε κινητήρα σημεία του εγκεφάλου”.

Το Tetris δημιουργήθηκε από έναν ρώσο προγραμματιστή, τον Αλεξέι Πατίνοφ, το 1984 και παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο διαχρονικά ηλεκτρονικά παιχνίδια στον κόσμο.

Πηγή: news247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook