40 χρονών το Internet

Ίντερνετ

Χρόνια πολλά στο Ίντερνετ που σήμερα κλείνει τα 40 του χρόνια, αφού η πρώτη του λειτουργία έγινε στις 29 Οκτωβρίου του 1969! Η πρώτη του, λοιπόν, απόπειρα έγινε από τον επιστήμονα Kleinrock που ήταν επικεφαλής μίας επιστημονικής ομάδας και θέλησε να βρει έναν τρόπο για να συνδέσει για πρώτη φορά έναν υπολογιστή του UCLA με έναν άλλον που βρισκόταν σε ερευνητικό κέντρο.

Ο Kleinrock είχε την πεποίθηση ότι οι υπολογιστές συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα απλό δίκτυο σαν αυτό των τηλεφωνικών γραμμών. Ουσιαστικά, όπως ακριβώς δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: “Νόμιζα ότι συνέδεα υπολογιστή με υπολογιστή, όχι ανθρώπους με ανθρώπους”.

Σήμερα ο επιστήμονας αυτός είναι 75 χρονών. Βλέποντας, λοιπόν, την συνεχόμενη και ραγδαία εξάπλωση του ίντερνετ, προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί το “έξυπνο” λογισμικό που θα χρησιμοποιείται για όλες τις ανθρώπινες online συναλλαγές.

Πέρα λοιπόν από την ιστορία της δημιουργίας του ίντερνετ και ερχόμενοι στα σημερινά δεδομένα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στις 30 Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί έγκριση στα σχέδια της Icann, της ρυθμιστικής αρχής του ίντερνετ. Τα σχέδια αυτά βασίζονται στο να μπορούν τα domain names να γράφονται σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, όπως τα ελληνικά, τα αραβικά και κινέζικα. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως τα πρώτα μη λατινικά domain, θα κάνουν την εμφάνισή τους έως τις 16 Νοεμβρίου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.