Νέο Las Vegas στο Καζακστάν

Las Vegas

Ο Αμερικανός μεγαλοεργολάβος Μαρκ Άντβεντ σκοπεύει να κατασκευάσει μέσα στην επόμενη δεκαετία ένα αντίγραφο του Λας Βέγκας στο νοτιοανατολικό Καζακστάν, ένα έργο που υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει 25 με 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως είπε ο ίδιος, στόχος του ομίλου Oz, του οποίου είναι γενικός διευθυντής, είναι να προσελκύσει τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο, από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και την Ευρώπη.

Οι εργασίες της πρώτης φάσης αναμένεται να ξεκινήσουν “εντός του τελευταίου τριμήνου του 2009” και περιλαμβάνουν την κατασκευή αεροδρομίου σε συνεργασία με τη Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Το αεροδρόμιο αυτό, που αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2011, θα μπορεί αρχικά να δέχεται 5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και “περίπου 25 εκατομμύρια μέσα σε μια δεκαετία”, διαβεβαίωσε ο Άντβεντ.

Ο μελλοντικός “παράδεισος του τζόγου”, που θα φέρει το όνομα Οζ, θα μπορεί να υποδέχεται “μεταξύ 15-20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως”.

Το κτιριακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί στην έρημο, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από το Αλμάτι, την παλιά πρωτεύουσα του Καζακστάν. Θα διαθέτει 25 καζίνο, ξενοδοχεία με 42.000 δωμάτια, 275.000 κατοικίες και 1000 εστιατόρια.

Η σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση του Καζακστάν υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2008.

Πηγή: news247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook