Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το σεξ vol5

Έρωτας

Σας παρουσιάζουμε τι έχουν δείξει οι επιστημονικές έρευνες για την ποιότητα του σπέρματος, τη γυναικεία σεξουαλικότητα, την αντισύλληψη, τη θηλυκή γοητεία, τη γονιμότητα και τη γυναικεία απιστία. Ενημερωθείτε ακόμη για τους ‘’κινδύνους’’ που κρύβει μια πολύ ωραία γυναίκα αλλά και για την αξία του ύπνου σε χωριστά κρεβάτια.

Υγιέστερο σπέρμα σημαίνει περισσότερα χρόνια ζωής

Ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται, αν κάποιος έχει σπέρμα καλής ποιότητας, δείχνει έρευνα Δανών επιστημόνων.

Όσο φτωχότερης ποιότητας είναι το σπέρμα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος θανάτου”, δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης δρ Τίνα Κολντ Γιένσεν.

Αν και η έρευνα δε χρειάζεται να πανικοβάλλει όσους γνωρίζουν ότι δεν έχουν την καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με τους ερευνητές, καλό θα είναι να κάνουν προληπτικό “τσεκ-απ” για άλλες ασθένειες, ειδικά καρκίνο των όρχεων.

Η μελέτη αναφέρει ότι άνδρες με συγκέντρωση σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους 40 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκεια της μελέτης, σε σχέση με άνδρες που είχαν συγκέντρωση κάτω των 10 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου.

Η διάρκεια ζωής επίσης διαπιστώθηκε ότι αυξανόταν σταθερά ανάλογα με το ποσοστό των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα, τα οποία εμφάνιζαν φυσιολογική κινητικότητα. Άνδρες με άνω του 75% φυσιολογική κινητικότητα σπέρματος είχαν 54% μικρότερη πιθανότητα θανάτου σε σύγκριση με άνδρες, που το σπέρμα τους είχε φυσιολογική κινητικότητα κάτω του 25%.

Η σωστή διατροφή βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και τη γονιμότητα των ανδρών

Οι άνδρες που τρέφονται υγιεινά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν πιο υγιές σπέρμα. Αυτό είναι το συμπέρασμα πρόσφατης ισπανικής μελέτης.

Οι επιστήμονες απομόνωσαν την επίδραση άλλων παραγόντων (κάπνισμα, βάρος, έκθεση σε τοξικά χημικά) και διαπίστωσαν ότι η διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την κατάσταση του σπέρματος.

Αναλύοντας την επίδραση επιμέρους τροφών, κατέληξαν ότι όσοι άνδρες τρώνε περισσότερους υδρογονάνθρακες, ίνες, φολικό οξύ, βιταμίνη C και λυκοπένιο (βασικό συστατικό της ντομάτας), έχουν φυσιολογικό σπέρμα. Επίσης οι άνδρες με υγιές σπέρμα τρώνε λιγότερα λίπη και πρωτεΐνες.

“Μια υγιής και ισορροπημένη δίαιτα δεν είναι σημαντική μόνο για την αποφυγή ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερίνη ή η υπέρταση αλλά μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διατήρηση ή τη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας”, δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Jaime Mendiola.

Άλλες μελέτες είχαν και στο παρελθόν επισημάνει ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση ορισμένων τροφών και στην ανδρική γονιμότητα.

Οι γυναίκες με μεγάλο πηγούνι είναι πιο…άπιστες

Έρευνα που έγινε στις Η.Π.Α. και τον Καναδά διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έχουν μεγάλο πηγούνι, είναι πιο δραστήριες σεξουαλικά από εκείνες με μικρότερο πηγούνι. Επιπλέον είναι πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους.

Ένα άλλο στοιχείο που διαπιστώθηκε, είναι ότι είναι λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες που αναζητούν μια μόνιμη σύντροφο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα μεγάλα πηγούνια σε μια γυναίκα συνήθως δημιουργούνται από τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης. Η ανδρική ορμόνη αυξάνει το επίπεδο σεξουαλικής αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας, μια τάση που συνήθως αποδίδεται συχνότερα στους άνδρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες, όταν ψάχνουν για μια μακρόχρονη σχέση, απορρίπτουν γυναίκες με ανδρικά χαρακτηριστικά, όπως το μυτερό και μεγάλο σαγόνι, φοβούμενοι ενδόμυχα ότι θα τους απατήσουν.

Οι γυναίκες πίνουν πριν το σεξ γιατί δεν έχουν αυτοπεποίθηση να το κάνουν νηφάλιες

Εκατομμύρια Βρετανίδες καταναλώνουν αλκοόλ πριν το σεξ και αυτό λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης όταν είναι νηφάλιες, αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ των σεξουαλικών συνηθειών και της κατανάλωσης οινοπνεύματος 3.000 γυναικών για να διαπιστώσουν ότι περίπου οι μισές προτιμούσαν το σεξ μετά από ένα ποτηράκι.

Οι γυναίκες δήλωσαν ότι το αλκοόλ τις βοηθάει να απαλλαγούν από τις αναστολές τους και να γίνουν πιο τολμηρές.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 75% των γυναικών ήθελαν να πιουν ένα ή δύο ποτήρια κρασί πριν βρεθούν στο κρεβάτι με το σύντροφό τους, ενώ το 6% των γυναικών δεν είχαν ποτέ κάνει σεξ νηφάλιες. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους ήταν ο κύριος λόγος που οι περισσότερες γυναίκες στρέφονταν στο αλκοόλ.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η μέση γυναίκα έχει κοιμηθεί με 8 άνδρες αλλά ήταν μεθυσμένη με τουλάχιστον 5 από αυτούς. Στις δύο από αυτές τις περιπτώσεις οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να θυμηθούν καν το όνομα του άνδρα το επόμενο πρωί, αποκάλυψαν οι ερευνητές.

Μία στις 6 γυναίκες παραδέχθηκε ότι δεν είχε την αυτοπεποίθηση να κοιμηθεί με κάποιον όταν ήταν νηφάλια.

Αν κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με τον/την σύντροφό σας ξανασκεφτείτε το

Τα ζευγάρια, που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, έχουν 50% περισσότερα προβλήματα στον ύπνο τους σε σχέση με όσα κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια, υποστηρίζει μια βρετανική έρευνα.

Όπως δήλωσε ο δρ Νιλ Στάνλεϊ από το πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, ειδικός σε θέματα ύπνου, μιλώντας στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης, σύμφωνα με το BBC, τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί, θα έπρεπε να εξετάσουν την πιθανότητα να κοιμούνται χώρια, για το καλό του ύπνου τους και της σχέσης τους.

Ο ίδιος, που κοιμάται χωριστά από τη σύζυγό του, σημείωσε ότι ιστορικά οι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν για να μοιράζονται το κρεβάτι τους, αλλά η σύγχρονη συνήθεια του κοινού ύπνου ξεκίνησε με τη βιομηχανική επανάσταση, όταν οι άνθρωποι μετακινήθηκαν από την ύπαιθρο στις πυκνοκατοικημένες πόλεις και αντιμετώπισαν ασφυκτική έλλειψη χώρου στα νέα σπίτια τους.

Επεσήμανε μάλιστα ότι ο κακός ύπνος συνδέεται με την κατάθλιψη, την καρδιοπάθεια, τα εγκεφαλικά, τις πνευμονικές διαταραχές, τα κυκλοφοριακά και εργατικά ατυχήματα και τα διαζύγια αλλά δυστυχώς πολλοί αγνοούν ή υποτιμούν τη σημασία του ύπνου για την υγεία τους.

Το ενδιαφέρον μιας γυναίκας για έναν άνδρα επηρεάζεται από το αν έχει σχέση, όχι όμως και το αντίστροφο

Το ενδιαφέρον μιας γυναίκας για το αντίθετο φύλο επηρεάζεται από το αν είναι ελεύθερη ή δεσμευμένη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Indiana.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες είτε είχαν σεξουαλικούς συντρόφους είτε όχι έδειξαν μικρή διαφορά στην υποκειμενική αξιολόγηση φωτογραφιών ανδρών, όσον αφορά τον ανδρισμό και την ελκυστικότητα του εικονιζόμενου.

Ωστόσο, οι γυναίκες που δεν είχαν σεξουαλικούς συντρόφους, δαπάνησαν περισσότερο χρόνο για την αξιολόγηση των φωτογραφιών, αποδεικνύοντας έτσι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους για τις φωτογραφίες. Δεν διαπιστώθηκε όμως η ίδια διαφορά μεταξύ των ανδρών που είχαν συντρόφους και εκείνων που δεν είχαν.

«Τα ευρήματα αυτά μπορεί να αντανακλούν τις διαφορές των δύο φύλων στις αναπαραγωγικές στρατηγικές που μπορεί να λειτουργήσουν στην αρχή της γνωστικής επεξεργασίας των πιθανών συντρόφων και να συμβάλουν στις διαφοροποιήσεις όσον αφορά τη σεξουαλική έλξη και τη συμπεριφορά», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Η πολύ τεστοστερόνη διαταράσσει την οικογενειακή ζωή

Οι άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο σάλιο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αρκετές γυναίκες και να δίνουν λιγότερη προσοχή στα παιδιά τους σε σύγκριση με εκείνους που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Η νέα μελέτη, που έγινε στη Σενεγάλη, υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της τεστοστερόνης στη συμπεριφορά ενός άνδρα ως συντρόφου και ως πατέρα.

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης συνδέονται με αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα, απιστία και συζυγικούς καυγάδες. Ωστόσο, αφότου γίνουν πατέρες, στους περισσότερους άνδρες μειώνεται η τεστοστερόνη.

Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης συμπεριφέρονται σαν τους άνδρες

Οι γυναίκες που δε διστάζουν να ρισκάρουν μπορεί επίσης να είναι πεινασμένες για σεξ, υποστηρίζει μια πρόσφατη μελέτη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ριψοκίνδυνες γυναίκες έχουν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Η συγκεκριμένη ορμόνη συνδέεται με έντονη σεξουαλικότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αλλά και με ανταγωνιστικότητα και με τάση για κυριαρχία.

Προηγούμενη έρευνα είχε συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης με τάση για επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως είναι η εμμονή με τα τυχερά παιχνίδια ή η υπερβολική κατανάλωση.

Μείωση του άγχους = αύξηση της γονιμότητας

Μία ακόμη έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα. Η νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ δείχνει ότι το άγχος προκαλεί την αύξηση της αναπαραγωγικής ορμόνης, που ονομάζεται GnIH. Αυτή η ορμόνη εμποδίζει την τεκνοποιία, αποτρέποντας την απελευθέρωση της ορμόνης GnRH.

Ποιο είναι λοιπόν το αντίδοτο στο καθημερινό στρες; Τα ζευγάρια που επιθυμούν να συλλάβουν πρέπει να βρουν τεχνικές διαχείρισης του άγχους για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Εκτός από τη χρήση παραδοσιακά αναγνωρισμένων μεθόδων, όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός για τη μείωση του άγχους, ο βελονισμός φαίνεται να κερδίζει έδαφος ως μέσο για την αντιμετώπιση των φυσιολογικών επιδράσεων του στρες.

Ο βελονισμός επιτρέπει στις γυναίκες να αισθάνονται πιο χαλαρές και ενισχύει τη γονιμότητά τους, ενώ και στους άνδρες αυξάνει την κινητικότητα του σπέρματος.

Βέβαια ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του στρες είναι να λάβετε σοβαρά υπόψη μια παλιά συμβουλή: Χαλαρώστε και αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

Πηγή: men24.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games