Σύλληψη λόγω “Poke” στο Facebook

Facebook Poke

Για τους περισσότερους χρήστες το “Poke”(σκουντάω) στο Facebook είναι μια ιντερνετική χειρονομία οικειότητας. Μερικές φορές όμως μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.

Η 36χρονη Shannon Jackson, από το Henderonville του Tennessee, είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για παρενόχληση, απειλή και εξύβριση της Dana Hannah, ενώ σε βάρος της είχαν εκδοθεί περιοριστικά μέτρα που της απαγόρευαν να τηλεφωνεί ή να επικοινωνεί με οποιονδήποτε τρόπο με το θύμα.

Η Jackson όμως έκανε το μοιραίο λάθος. Μπορεί να μην τηλεφώνησε, αλλά ένα απλό “poke” στο Facebook ήταν αρκετό για να θεωρηθεί παραβίαση της περιοριστικής εντολής.

Η Hannah, αντί να μπλοκάρει την Jackson ή να τη σβήσει από το προφίλ της, έσωσε την εικόνα(print screen) και την έστειλε στις αρχές ως αποδεικτικό στοιχείο. Η ενέργεια αυτή είχε φυσικά ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της Jackson, η οποία παρενέβη τον νόμο και… επικοινώνησε με την Ηannah.

Με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να αυξάνουν συνεχώς τους χρήστες τους -το Facebook έχει φτάσει τα 300 εκατομμύρια μέλη- όλο και φουντώνει η συζήτηση σχετικά με την παρενόχληση στο διαδίκτυο, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αυτοκτονίες. Η υπόθεση Μeier με την αυτοκτονία ενός κοριτσιού μετά από την διαρκή παρενόχλησή του, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η σύλληψη της Jackson ίσως δημιουργήσει προηγούμενο στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο και είναι πιθανό να οδηγήσει στη λήψη μέτρων προστασίας των χρηστών, από όσους δημιουργούν λογαριασμούς για να παρενοχλούν.

Η δίκη της Jackson θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου και να καταδικαστεί, ενδέχεται να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και 2.500 δολάρια πρόστιμο.

Πηγή: news247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook