Χαμός στον αέρα

Αεροπλάνο

Ένα αεροπλάνο της εταιρίας Northwest Airlines που εκτελούσε πτήση από το Σαν Ντιέγο στη Μινεάπολη, με 144 επιβάτες, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για πάνω από μία ώρα και υπερέβη τον προορισμό του κατά 150 μίλια, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών.

Οι δύο πιλότοι της πτήσης 188, στο αεροπλάνο Airbus A320, δήλωσαν στις αρχές μετά την ασφαλή προσγείωση, ότι έχασαν τον έλεγχο της πτήσης στη διάρκεια μίας “έντονης συζήτησης για την πολιτική στις αερομεταφορές”.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα εξεταστούν τα στοιχεία της πτήσης και οι συνομιλίες των πιλότων. Οι αρμόδιοι που θα κάνουν τον έλεγχο θέλουν να διαπιστώσουν επίσης κατά πόσο οι πιλότοι βρέθηκαν σε κατάσταση εξάντλησης.

Η εταιρία Northwest είναι θυγατρική της Delta Air Lines, η οποία ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι δεν θα αναλάβουν άλλες πτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών και η εσωτερική διερεύνηση του θέματος από την εταιρία.

Το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών όταν έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επί μία ώρα και 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το αεροπλάνο βρέθηκε να πετά 150 μίλια μακρυά από τον προορισμό του και στη συνέχεια οι πιλότοι αποκατέστησαν την επικοινωνία με τους ελεγκτές και ζήτησαν άδεια να επιστρέψουν στη Μινεάπολη για προσγείωση.

Κατά την προσγείωση του αεροπλάνου, επιβιβάστηκε σε αυτό δύναμη ανδρών της αστυνομίας για να ελέγξει κατά πόσο είχε συμβεί κάποια αεροπειρατεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί και οι στρατιωτικές αρχές και είχαν τεθεί σε επιφυλακή μαχητικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια στρατιωτική διοίκηση.

Πηγή: news247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook